h i r d e t é s

Megdöntétték az USA-átszelés illegális rekordját egy Audival

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megdöntétték az USA-átszelés illegális rekordját egy Audival

2020. április 10. - 13:27

 

A Cannonball Run Challenge szabályai elég egyszerűek: juss el minél gyorsabban az USA egyik partjától a másikig.

Az új rekorder egy 2019-es Audi AL - Forrás: totalcar.hu

A rekordkísérletről egyelőre keveset tudni, ami annak fényében nem is csoda, hogy 13 államon és több mint 4500 kilométeren keresztül kell folyamatosan gyorshajtani. Annyi bizonyos, hogy a csapat Mannhattanből startolt és a kaliforniai Redondo Beach-en fejezte be a brutális menetet. 

Annyi bizonyos, hogy a csapat Mannhattanből startolt és a kaliforniai Redondo Beach-en fejezte be a brutális menetet. Az egészen pontosan 4546,9 km-es utat 26 óra 38 perces idővel teljesítették, ami 47 perccel gyorsabb, mint a korábbi csúcstartó ideje. A rekordot egy 2019-es Audi A8L-lel teljesítették, a csomagtartóban óriási üzemanyagtankokkal, hiszen egy ilyen rekordkísérletnél kulcsfontosságú, hogy minél kevesebbet álljanak a résztvevők az út során.

korábbi csúcskísérletekből és a 106 mérföld/órás (170 km/h) átlagsebességből következtethetünk arra, hogy az A8L-nek nem csak a hatótávja volt egyedi. A 250-es gyári sebességkorlát kiiktatása szinte alap és vélhetően a műszerfal is teli volt aggatva mindenféle lézerblokkolóval és radarral, hogy megússzák a büntetéseket és igazoltatásokat. A koronavírus okozta kijárási korlátozások miatt sokan gondolták, hogy csak idő kérdése, hogy mikor fut neki valaki a rekordnak, de egy korábbi csúcstartó,  Ed Bolian szerint nem ennyire egyszerű a helyzet.

Az utakon kevesebb a személyautó, de a kamionforgalom megnőtt a fuvarozási szabályok lazítása és a korábbinál is nagyobb házhozszállítási hajlam miatt. A Cannonball "hivatalos" Instagramján mindenesetre megkérdőjelezik a rekord tisztességét. Szerintük mostani helyzetben elért rekordok csökkentik az egész vállalkozás sportértékét. (totalcar.hu)


 

h i r d e t é s