fbpx Megegyezett az egyetem az orvosokkal, mégis lesz lesz traumatológia Debrecenben | CIVILHETES

h i r d e t é s

Megegyezett az egyetem az orvosokkal, mégis lesz lesz traumatológia Debrecenben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megegyezett az egyetem az orvosokkal, mégis lesz lesz traumatológia Debrecenben

2021. február 23. - 17:58

 

A kép illusztráció! - Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Sikerült rendezni a vitás kérdéseket a debreceni traumatológusokkal, így március elseje után is zavartalanul folytatódhat a betegellátás a traumatológiai és kézsebészeti osztályon - közölte az ATV Híradóval a Debreceni Egyetem Klinikája.

"Az egyetem vezetése azután kezdett egyeztetni az osztályon dolgozókkal, hogy az orvosok közölték: jelenlegi formájában nem hajlandóak aláírni új szerződésüket. Azonnali egyeztetést követeltek, különben" - mint írták - március elsejétől megszűnik a Hajdú-Bihar megyei traumatológiai ellátás. Hogy végül miben állapodtak meg, azt az egyetem nem közölte. Közben Kunetz Zsombor Facebook oldalán azt írja: a nyíregyházi traumatológiai osztály dolgozói is levélben jelezték főnökeiknek, hogy nem írják alá a felkínált szerződést. ​

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ vezetésének levelét változtatás nélkül közöljük:

"A Debreceni Egyetem Klinikai Központ (DE KK) vezetése és a DE KK Kenézy Gyula Campus Traumatológiai és Kézsebészeti Osztály szakorvosainak 2021. február 23-ai egyeztetésén a vitás kérdéseket rendeztük.

Fentiek nyomán ezzel minden akadály elhárult az elől, hogy a Klinikai Központban folyó traumatológiai betegellátás és szakmai munka 2021. március 1-től is zavartalanul folytatódjon – a Traumatológiai és Kézsebészeti Osztály szakorvosainak részvételével.

Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló jogszabályt tavaly novemberben hirdette ki a kormány a Magyar Orvosi Kamara javaslatait figyelembe véve. A jogviszony kiszámíthatóbb és megbecsültebb életpályát teremt az egészségügyi dolgozóknak. Ezzel párhuzamosan zajlik minden idők legnagyobb orvosi béremelése és folytatódik az ápolói béremelés is." (atv.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s