h i r d e t é s

Megérkezett a várva várt tavasz!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Megérkezett a várva várt tavasz!

2018. április 04. - 06:21

 

Szerdán a változó felhőzet mellett napos időszakok is lesznek, kissé tovább melegszik a levegő. - írja az Időjárás.hu

 

Zavaró lesz viszont a szél, de a 20 fokos délutánok kárpótolnak ezért a kis kellemetlenségért.

Délelőtt változóan fátyolfelhős időre van kilátás, csapadékra nem kell készülni. 

Délután növekszik, vastagszik a felhőzet, változóan fátyol- és gomolyfelhős időre készülhetünk. Csapadék estig nem valószínű. A délnyugati szél sokfelé megerősödik, délnyugaton egy-egy viharos lökés is lehet.

A legmagasabb hőmérséklet 17, 22 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Szerdán fronthatás nem érvényesül, de további melegedés zajlik, ami tüneteket okozhat az arra fokozottan érzékenyeknél. - írja a meteoklinika.hu

Ha az érintett csoportba tartozik, akkor fejfájást, migrént tapasztalhat, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. Emellett erős, időnként viharos szél rontja a humánmeteorológiai helyzetet, ami szintén kiválthat fejfájást, ha erre érzékeny. Szélre érzékenyként az élénk légmozgás nyugtalanságot, ingerlékenységet is okozhat önnél, emellett koncentrálásbeli problémákat is tapasztalhat. A figyelmetlenséghez, nyűgösséghez ráadásul többeknél kialvatlanság is párosulhat, ezekben a napokban gyakoriak az alvászavarok.

Alvásproblémák és ingerlékenység esetén párologtassa levendula természetes illóolaját, de az is használhat, ha lefekvés előtt vesz egy lazító, levendulás fürdőt. Nemcsak kellemes illata van, hanem az idegekre is nyugtató hatással bírhat.

Az elmúlt és a következő napok változékonysága megterhelő a szervezet számára, kiegyensúlyozott étkezéssel, a megfelelő ásványi anyagok pótlásával edzheti magát az előttünk álló továbbra is nehéz napokra. Fogyasszon sok C-vitamint, valamint magnéziumtartalmú ételeket, és részesítse előnyben a zöldség alapú, valamint a tojást is tartalmazó fogásokat. A szabad idejét lehetőség szerint minél több pihenéssel töltse, sétáljon, mozogjon némi időt a friss levegőn.

Az előző napok frontjai mögött kitisztult a levegő, a következő napokban pedig nem várható a levegőminőség romlása.

A jóidő hátulütője, hogy menthetetlenül beindult a tavaszi pollenszezon. A mogyoró, az éger és a tiszafafélék virágpora sokfelé erősebb tüneteket okozó mennyiségben van jelen. Ha ezek közül érzékeny valamelyik növényre, akkor orrfolyást, tüsszögést tapasztalhat – lehetőleg kerülje ebben az időszakban a tejtermékek fogyasztását.

A közlekedésben erős, helyenként viharos lökésekkel kísért oldalszél ronthat a menetstabilitáson. Érdemes lassabban, óvatosabban vezetni, nagyobb követési távolságot tartani. A járművel ne parkoljon fa alá, a letörő faágak kárt tehetnek az autóban. Az utakon figyelmetlen, kialvatlan sofőrök növelhetik a balesetveszélyt, közlekedjen fokozott körültekintéssel!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s