h i r d e t é s

Meghökkentő sztárinterjút közölt a Blikk egy notórius tolvajjal

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Meghökkentő sztárinterjút közölt a Blikk egy notórius tolvajjal

2015. július 06. - 10:24
0 komment

 

Baráti hangvételű cikket közölt a Blikk Repülős Giziről, aki arról ismert, hogy az egész életét végiglopta, és legalább kétszáz embert károsított meg.

Az ország egyik élő legendája valójában egy kedves idős néni, egy csipetnyi rafináltsággal, aki rendesen fizeti a bérleti díjat a panzióban, ahol lakik – megdöbbentően baráti cikket közölt Repülős Giziről, alias Kosztor Sándorné Bodnár Gizelláról a Blikk hétfői száma. A cikk azért különös, mert a 88 éves Repülős Gizi egy hatvan éve besurranó tolvajlással foglalkozó idős asszony, aki még ma is gond nélkül kirámolja a családi aranyat a lakásokból.

A cikk ennek a mozzanatnak a hangsúlyozása helyett azonban azzal foglalkozik, hogy a nő – egykori magyartanárként – milyen könnyen idéz verseket, rejtvényt fejt, és hogy állítólag három nyelven folyékonyan beszél. Repülős Gizi szelíden előadja, hogy ő tulajdonképpen beteg, csak ezzel senki nem foglalkozik, inkább megbélyegezték. Sőt azt állítják az írásban, hogy Repülős Gizi "minden bizonnyal" sok embert meglopott, de soknak vissza is adta, amit elvett tőle, de az nem világos, hogy ez az utóbbi információ honnan származik. Azt viszont biztosan tévesen írják, hogy életében húsz lopást bizonyítottak rá, hiszen ennyiszer ítélték el, a lopások száma viszont meghaladja a kétszázat.

A békés öregasszony egyébként legutóbb egy hete lopott el 70 ezer forintot egy családi házból, szerencsére a szomszéd észrevette az idegen látogatót. Megpróbálta eljátszani, hogy csak eltévedt, ám később feltartóztatták.

Repülős Gizi a nevét onnan kapta, hogy az 1950-es években, amikor még léteztek magyarországi belföldi repülőjáratok, repülővel utazott Budapestről vidékre lopni. Összesen több mint 17 évig ült börtönben.

 

hvg.hu / MTI (Címlap: Fotó:)

Posted by SEJT on 2015. július 6.

 

Kommentek

h i r d e t é s