h i r d e t é s

Megindult a tesztüzem az ipari innovációs központban Kecskeméten

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megindult a tesztüzem az ipari innovációs központban Kecskeméten

2015. december 01. - 13:53
0 komment

 

Megindult a tesztüzem az Európai Unió 2,15 milliárd forintos támogatásával Kecskeméten épülő ipari innovációs központban hétfőn.

Lénárt Szabolcs, az IQ Kecskemét Ipari Kutató Kft. ügyvezetője a tesztüzem indításán tartott sajtótájékoztatón elmondta: a létesítményt nyílt, szellemi és technológiai műhelyként hozták létre, a régió innovációs tevékenységének elősegítésére. A központ tevékenységével egy ötlet megszületésétől egészen a piacra vitelig képes támogatni az innovációs beruházásokat.     

A 7480 négyzetméter alapterületű beruházás teljes költségvetése 3,07 milliárd forint, 26 új munkahelyet teremt.     

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere hangsúlyozta a beruházás egyediségét, mert az országban elsőként hoz létre egy magyar vállalat kutatás-fejlesztési központot.     

Reményét fejezte ki, hogy a beruházás a 21. század technológiájával tudja segíteni a magyar gazdaságot, egyúttal segítve a kis- és közepes vállalkozások indulását.     

Gál József, Kecskemét alpolgármestere kiemelte: az ipari innovációs központ illeszkedik a kecskeméti kiemelt járműipari térség kutatás-fejlesztési elképzeléseihez, valamint a felsőfokú gyakorlati képzést támogató, ipari és hálózati kutatásoknak helyet adó bázishoz.     

A beruházás üzleti, oktatási és technológiai környezetben épül, a Kecskeméti Főiskola, a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont, valamint a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. által határolt területen.     

A projekt több, egymáshoz szervesen kapcsolódó projektelemből áll. Az innovációs műhely technológiai eszközökkel, tervező és modellező szoftverekkel, illetve a működtetéshez szükséges hardver eszközökkel és egyéb kiegészítő berendezésekkel van felszerelve.     

Lénárt Szabolcs az MTI-nek elmondta: a beruházás a KÉSZ Kft. ipari parkjában valósult meg, a kivitelezést is a KÉSZ Kft. végezte el. A beruházás 2016 márciusában lesz teljesen kész.     A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. 


 

h i r d e t é s