h i r d e t é s

Megkezdődtek a fakivágások Dorog utolsó zöldterületén

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megkezdődtek a fakivágások Dorog utolsó zöldterületén

2019. június 19. - 15:40

 

Dorog sosem bővelkedett igazán nagy és zöld parkokkal, gyakorlatilag az egyetlen, nagyobb fákkal borított parkjához nyúlt most hozzá az önkormányzat

Forrás: dorogimedence.hu / Facebook

Véget ért a KosBor Fesztivál, elkezdődött a dorogi Otthon tér rendezése, ahol a parkban futópályát és fitneszparkot létesítenek. - írja a Dorogi-mednce a Facebook-on

A helyiek többek között arra panaszkodnak, hogy rosszul választotta meg területet az önkormányzat, másrészt pedig arra, hogy a döntéshozók nem kérték ki az emberek véleményét.

"Felháborító és pusztító, amit művelnek. Minősíteni sem lehet és micsoda paradoxon, hogy létrehozok valamit az egészséges életmódért, miközben többet tettem volna érte, ha nem csinálok semmit. A másik felháborító dolog, hogy milyen alapon lehet bármit is a lakosság megkérdezése nélkül tenni?"

Egy másik kommentben arról írnak, hogy Dorogon a közelmúltban kivágott fák száma tonnákban mérhető.

Azonban korábban a fák tömeges kivágását senki sem említette meg…

Álljon itt néhány kép arról, hogy milyen volt az Otthon téri park, mielőtt az önkormányzat fejleszteni kezdte a területet:


Forrás: Google Streetview 2018. szeptember


Forrás: Google Streetview 2018. szeptember


Forrás: Google Streetview 2018. szeptember

Itt pedig a "mi lett belőle" látható:

Frissítés (2019. június 21. 10:20) - Pótolják a fitnesz park miatt Dorogon kivágott fákat

A dorogi Otthon téren a KosBor fesztivál végeztével a hét elején elkezdődtek a munkálatok, amelynek során Európai Uniós támogatással futókör és szabadtéri fitnesz park létesül a területen.

A projekt során az Otthon tér megújul, új padokat telepítenek és egy 200 méteres futókört alakítanak ki, de lesz egy kifutórész is, amelyet a gimnazisták is tudnak majd használni a sprintek során. A beruházás várhatóan szeptember közepére készül el. Mindemellett a tervek szerint a későbbiekben a volt sörkert (művelődési ház belső kertje) is megújulhat. Az elképzelések szerint ismét visszakaphatja az eredeti funkcióját. Színpadot és nyaranta esti vetítéseket is terveznek majd a helyszínen.
Az átalakítás és a parkrendezés során akácfákat és a környezetet terhelő kanadai nyárfákat kivágták. Az önkormányzat közleménye szerint ezeket a fákat az őszi időszakban a város közigazgatási területén új fák telepítésével pótolják. (forrasradio.hu)


 

h i r d e t é s