h i r d e t é s

Meglátogatta a BRFK egyik vezetője a fővárosi üldözésben megsérült nőt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Meglátogatta a BRFK egyik vezetője a fővárosi üldözésben megsérült nőt

2022. január 29. - 07:18

 Meglátogatta a kórházban a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) egyik vezetője azt a nőt, akit a csütörtök éjszakai üldözés során sodort el egy szirénázó rendőrautó.

Forrás: NLC

A BRFK péntek este az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 60 éves nő - akit hajnali 3 óra előtt Budapest XVII. kerületében, a Pesti úton ütött el egy megkülönböztető jelzést használó rendőrautó - súlyos lábsérülést szenvedett. A baleset körülményeit az ügyészség vizsgálja.

Markó Attila, Budapest rendőrfőkapitányának rendészeti helyettese pénteken a kórházban látogatta meg a nőt, és "mielőbbi felgyógyulása érdekében a BRFK támogatásáról biztosította" - írták. Mint a közleményben felidézték: a rendőrök először azért akartak megállítani egy autóst, mert a XV. kerületben egy egyirányú utcában a forgalommal szemben közlekedett. A sofőr a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, nekihajtott egy szolgálati gépkocsinak, és elsodorta a mellette álló rendőrt. A rendőr könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrök több gépkocsival indultak az autós után, aki menekülés közben egy másik szolgálati gépkocsinak is nekiütközött. Ott nem sérült meg senki - tették hozzá. Amikor a XVII. kerületben végül megállították, kiderült, hogy az autót egy 16 éves kamasz vezette - jogosítvány nélkül. Őt és két utasát a XV. kerületi kapitányságra állították elő - olvasható a közleményben. (MTI)