h i r d e t é s

Megnyitották az ASE Nemzetközi Fotópályázat legjobb munkáit bemutató kiállítást – magyar fotós is a díjazottak között

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megnyitották az ASE Nemzetközi Fotópályázat legjobb munkáit bemutató kiállítást – magyar fotós is a díjazottak között

2019. március 27. - 18:01

 

A Roszatom állami atomenergetikai konszernhez tartozó ASZE Mérnöki Vállalat „ASZE: Emberek, természet, technológiák” címmel meghirdetett nemzetközi fotópályázatára beérkezett legjobb munkákból nyílt kiállítás Moszkvában.

Szimbiózis. - Kiss Péter, Magyarország - Forrás: ase-ec.ru

E kiállítás egy izgalmas utazás lehetőségét teremti meg azokba az országokba, amelyekben az ASZE Mérnöki Vállalat atomerőműveket épít, és alkalmat ad egyrészt annak megismerésére, hogyan élnek egymás mellett az emberek, a vadon élő állatok és a csúcstechnológia, másrészt fotók által rácsodálkozhatunk a világ sokszínűségére.

A fotoriporterek számára hirdetett verseny nemzetközi bírálóbizottsága meghatározta az ASE International Photo Awards – 2019 versenyre beérkezett legjobb 24 munkát. A verseny győztesei között van Alekszej Geraszimenko, a Gomelszkaja Pravda újságírója (Belarusz Köztársaság), Kiss Péter, a Paks-Press Hírügynökség főszerkesztője, Vikram Reddy, az Indiai Atomerőművi Vállalat nukleáris mérnöke (India) és Mirza Shakil, a Daily Star riportere (Banglades). Az ASZE által szervezett versenyre több mint száz fénykép érkezett a Belarusz Köztársaságból, Bangladesből, Magyarországból, Indiából és Egyiptomból. A magyar fotós két képét választották a legjobb 24-be.

A fényképeket a következő kategóriákban lehetett nevezni: A jövő energiája, Portré, Épített környezet, Természet. A versenyre fényképet és fotósorozatot, illetve mobiltelefonnal készített fényképeket is be lehetett nevezni. A verseny legjobb képeiből készült kiállítás megtekinthető az ASZE honlapján, a ТOP-24 ASE International Photo Awards 2019 , az alábbi linken: https://ase-ec.ru/for-journalists/photo-awards/top-24/.


 

h i r d e t é s