h i r d e t é s

Megsemmisítették az eredményeket - új választást írnak ki Jászberényben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megsemmisítették az eredményeket - új választást írnak ki Jászberényben

2019. október 20. - 06:49

 

Helyt adott a Területi Választási bizottság Szabó Tamás fideszes jelölt - 2010 óta a város polgármestere - beadványának, megsemmisítette a vasárnapi polgármesterválasztás eredményét és új szavazást írt ki november 10-ére - derül ki a testület határozatából.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

A korábban túlnyomórészt fideszes városban az egyesült ellenzék színeiben induló jobbikos Budai Lóránt 14 szavazattal győzte le a polgármesteri pozíciót 9 éve betöltő Szabó Tamást, miközben a képviselőtestületbe a 7 fideszes mellett a Közösen Jászberényért Egyesület néven induló ellenzék 6 és a Fidesz-közeli, szélsőjobboldali Mi Hazánk 1 képviselője jutott be - írja a 444.hu.

A területi választási bizottság határozatának indokolása homályosan fogalmaz, de annyi kiderül belőle, hogy szerintük a helyi Idősek Otthonában történhetett olyan, ami befolyásolta a választás eredményét.

Budai a döntésre úgy reagált, hogy minden törvényes eszközt megragadnak, hogy megtámadják ezt a nyilvánvalóan hazug határozatot. Amennyiben pedig valóban új választások lesznek, mindent megteszünk, hogy még nagyobb arányú győzelmet arassanak. Szerinte a jelek arra utalnak, hogy megindult az iratok megsemmisítése a jászberényi városházán.

A politikus az Alfahírnek, elmondta: olyan kifogás is szerepelt az eredményt megsemmisítő okok között, hogy a választás napján - jelöltként - jogosulatlanul tartózkodtak a szavazókörökben. Budai Lóránt ezt azonban cáfolta az Alfahírnek: ahogy minden választásnál, valóban körbejárták a szavazóköröket, de nem léptek be oda, csak kihívták a szavazatszámláló delegáltjaikat megkérdezni, hogy minden rendben zajlik-e, van-e esetleg szükségük valamire (pl. élelmiszerre).

Budai Lóránt az Alfahírnek azt mondta: fellebbeznek a döntés ellen, de ha nem sikerül jogi úton rendezniük az ügyet, akkor a lehető legnagyobb mozgósítást fogják végrehajtani november 10-én. (napi.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s