h i r d e t é s

Megsemmisíthetetlen orosz tankokat kap Szerbia, ráadásul ingyen!

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Megsemmisíthetetlen orosz tankokat kap Szerbia, ráadásul ingyen!

2020. október 30. - 09:42

Miközben a magyar kormány súlyos tízmilliárdokat költ új német harckocsikra, a szerb hadsereg ajándékba kap orosz tankokat, amelyek a szíriai pokoli utcai harcokban állítólag kilőhetetlennek bizonyultak. - írja a Napi.hu

T-72MS tank - Forrás: Overt Defense

Szerbia 30 tankot kapott ajándékba Oroszországtól - adta hírül a vajdasági Szabad Magyar Szó. Az Orosz Föderáció harminc darab T-72MS tankot adományozott Szerbiának, az első szállítmány szerdán érkezett az országba. A harci járművek összértéke mintegy 30 millió euró, azaz 11 milliárd forint.

Aleksandar Vulin, aki eddig a szerb védelmi miniszteri tisztséget töltötte be, azt mondta, hogy a a tankok annak a katonai együttműködésnek a keretében érkeztek Szerbiába, amelyet Aleksandar Vucic szerb államfő és Vlagyimir Putyin orosz elnök írt alá. Vulin szerint a szerb páncélos egységek így "jelentősen megerősödtek és továbbfejlődtek".

A Novosti szerint a T-72-es harckocsi eme modernizált változata az elmúlt időszakban a szíriai harctéren szinte megsemmisíthetetlennek mutatkozott. Szerbia a megállapodás értelmében az oroszoktól 30 darab gyalogosokat szállító BRDM-2 páncélos járművet is kapott. (napi.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky