fbpx Megsértette a DK a közös etikai szabályokat, állítja a Jobbik, az LMP, az MSZP jelöltje | CIVILHETES

h i r d e t é s

Megsértette a DK a közös etikai szabályokat, állítja a Jobbik, az LMP, az MSZP jelöltje

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megsértette a DK a közös etikai szabályokat, állítja a Jobbik, az LMP, az MSZP jelöltje

2021. szeptember 19. - 09:47

 

Kertész Ottót több évtizednyi állatorvosi munkájáért tüntették ki, tehát fideszes – állítja ellenzéki ellenlábasa.

A kép illusztráció! - Forrás: nepszava.hu

Megsértette a DK azokat az etikai szabályokat, melyekre a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP a Párbeszéd, a Mindenki Magyarországa Mozgalom rábólintott, és amelyek egyértelműen deklarálják: tilos nemtelenül lejáratni az előválasztási kampányban egymás jelöltjeit – állítja Kertész Ottó. A Jobbik, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd jelöltje a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 2. választókerületben ugyanis azzal szembesült, hogy a Demokratikus Koalícióhoz köthető formális és informális csatornák a Fidesz embereként igyekszenek beállítani őt.

Példának okáért a DK-s jelölt, Gedei József (aki a Momentum támogatását is bírja) egyik kampányembere számos alkalommal fideszesnek bélyegezte, magyarázta Kertész Ottó, miközben a Demokratikus Koalíció előválasztási győzelmét sürgető Facebook-oldal azt fejtegeti, hogy ő valójában a Fidesz. Az írásban hangsúlyos szerepet kap, hogy a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd jelöltje a választókerület fideszes képviselőjének társaságában vett át egy kitüntetést Nagy István agrárminisztertől. (Ezzel párhuzamosan egy telefonos kampány automatikus hívásai azt magyarázzák többek között, hogy „Mit szólt ahhoz (egyetért azzal), hogy a fideszes agrárminisztertől kitüntetést kapott Kertész Ottó?”

Amire (hivatalosan a Magyar Arany Érdemkeresztre) a jelölt nagyon büszke, hisz egy állatorvosként átdolgozott élet elismeréséért kapta. És hogy helyben is értékelik a munkáját, jól jelzi, hogy már a harmadik ciklusban vezeti a megyei állatorvosi kamarát. Azt Kertész egész egyszerűen képtelenségnek tartja, hogy a DK sok év munkáját akarja egy műkifogással lenullázni, pártpolitikai érdekből.

„A kitüntetés után egy prominens fideszes hozta a kutyáját hozzám és közben mondta, reméli most már őket fogom támogatni, hiszen kitüntettek. Ugyanazt mondtam neki, mint a mostani ellenem kampányolóknak: egy frászt. Én nem váltogatom sem a nézeteimet, sem a véleményemet” – deklarálta Kertész Ottó, aki büszke arra, hogy nem folytat negatív kampányt. (nepszava.hu)

 

Teljesítmények

Amit a jászberényi támogatottsági matekról tudni kell, az az, hogy 2014-ben Szekeres Imre mintegy 21 százaléknyi voksot szedett össze az MSZP jelöltjeként, 2018-ban Gedei József a DK színeiben mintegy 8 százalékot tudott. A Jobbik-jelöltje, Budai Lóránt pedig mindkét esetben 30 százalék fölött teljesített – és most Jászberény polgármestereként Kertészt támogatja.


 

Kommentek

h i r d e t é s