h i r d e t é s

Megszólalt a bejrúti robbanást esküvői fotózás közben átélő menyasszony

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megszólalt a bejrúti robbanást esküvői fotózás közben átélő menyasszony

2020. augusztus 09. - 09:45

 

Mindez örök emlék marad számukra, de sajnálatos módon nem úgy, mint azt szerették volna, miután a robbanás sok halálos áldozatot követelt.

Forrás: Global News

Nem elég, hogy a koronavírus mindenki helyzetét megnehezíti, és még mindig nincs meg az ellenszer, más szörnyű események is hatással vannak az emberek életére. Ami pár nappal ezelőtt Bejrútban történt, az egészen borzalmas.

Még mindig zajlanak a vizsgálatok a robbanás körülményeiről, de azok az emberek már nem kaphatják vissza az életüket, akik elhunytak a szörnyű eseménysorozat következményeként. A családok fájdalmai sem enyhülnek.

Megannyi videós anyag látott napvilágot a fényes nappal történt robbanásról. Mintha csak egy atombombát dobtak volna le, olyan erővel zúzott szét maga körül mindent a robbanás, mely nem válogatott az áldozatai között.

Mahmoud Nakib, aki esküvői fotósként dolgozik, ezt a bizonyos fotózást soha nem fogja elfeledni. Épp a menyasszony és a vőlegény különleges pillanatait fotózták, amikor egyik pillanatról a másikra egy óriási robbanás rázta meg a várost.

A 29 éves menyasszony élete egyik legboldogabb pillanatait élhette meg a robbanás előtt, miközben fátyolban pózolt a bejrúti kikötő közelében. Tizedmásodpercek alatt változott meg a hangulat, és hirtelen Israa Seblani sem tudta, hogy mi történik körülötte – számolt be a hírről a Yahoo.

A békés és csendes helyszín egy szempillantás alatt pokollá változott. Mindenhol por és füst áradt a falakból. Káosz lett úrrá a libanoni fővárosban. A menyasszony a Reuters hírügynökség kérdésére elmondta, nincsenek szavak arra, hogy mit érzett, amikor a robbanás bekövetkezett, és sokkolta az esemény, majd azon kezdett el gondolkozni, hogy vajon meg fog-e halni.

Az összetört üvegek és törmelékek egy nagyon más helyszínt generáltak a videó hátterévé. Senki sem tudta, hogy mi történik, de azt igen, hogy nagy a baj. Röviddel ezután minden erről a robbanásról szólt a nemzetközi hírekben.

Nem mindenki volt olyan szerencsés, mint a fotózáson résztvevők. A legtöbb halottnak esélye sem volt arra, hogy elmeneküljön, és gyakorlatilag azonnal életüket veszthették a hatalmas robbanásban, aminek a lökéshulláma pusztító erővel gyalulta le a környezetében lévő épületeket.

Seblani utólag nagyon hálás volt, hogy legalább nekik nem esett bajuk, és köszönetet mondott Istennek, amiért megóvta őket. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s