h i r d e t é s

Megszólalt a Fidesz a rekordmagas munkanélküliséggel kapcsolatban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megszólalt a Fidesz a rekordmagas munkanélküliséggel kapcsolatban

2020. június 30. - 15:27

 

A legfrissebb kutatások szerint már több mint 400 ezer munkanélküli van az országban a válságkezelés kormányzati elmulasztása miatt, százezrek juthattak hasonló sorsra.

A kép illusztráció! - Forrás: Szabad Magyar Szó

"A Demokratikus Koalíció szerint a kormány magára hagyta az embereket a válságban. Nem elég, hogy az Orbán-kormány gyáva volt az érdemi válságkezeléshez, nem elég, hogy gyenge volt a munkahelyek megvédéséhez, még arra is képtelen, hogy időben fizessen álláskeresési járadékot a már kirúgottaknak." - írta délelőtt közleményében a DK

Nem kellett sokat várni a Fidesz reakciójára, amely elismeri ugyan azt, hogy ma 425 ezer (!) ember van munka nélkül az országban, de a közlemény érdemi része nem több, mint szokásos "Gyurcsányozás".

"Molnár Csaba keddi online sajtótájékoztatóján egyebek mellett azt mondta, még a legfrissebb kormányzati számítások szerint is több mint 425 ezer munkanélküli van Magyarországon, és az álláskeresési támogatást csak három hónapon keresztül folyósítják.
A Fidesz reakciójában az áll, "elképesztő", hogy Gyurcsányék a járvány elleni gazdaságvédelmi intézkedéseket is támadják.
Az álláskeresési támogatást minden, az államhoz, a kormányhivatalokhoz segítségért forduló jogosultnak meg kell kapnia a törvényben előírt határidőn belül - közölték.
"Ha Gyurcsányékon múlna, már sokaknak se munka, se álláskeresési támogatás nem lenne. Ők ugyanis nem bér- és munkahelyvédelmi támogatással kezelnék a válságot, hanem megszorításokkal, ahogy kormányzásuk alatt is tették" - hangsúlyozták.
Hozzátették, hogy most sem támogattak egyetlen gazdaságvédelmi intézkedést sem, és már azt is kijelentették, hogy a jövő évi költségvetést sem szavazzák meg, amely a magyar gazdaság és a munkahelyek védelmére 2500 ezer milliárd forintos pénzügyi alapot biztosít.
" - írta meg az MTI


 

h i r d e t é s