h i r d e t é s

Hatalmasra nőtt a munkanélküliség - Az álláskeresési támogatásra jelentkezők is hónapokig várhatnak a járandóságukra

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Hatalmasra nőtt a munkanélküliség - Az álláskeresési támogatásra jelentkezők is hónapokig várhatnak a járandóságukra

2020. június 30. - 13:35

A 24.hu írta meg egy olyan ember történetét, aki hiába veszítette el az állását még a válság legelején, két hónapot kellett várnia az álláskeresési támogatásra. - írja közleményében dr. Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja.

Mivel a legfrissebb kutatások szerint már több mint 400 ezer munkanélküli van az országban a válságkezelés kormányzati elmulasztása miatt, százezrek juthattak hasonló sorsra.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány magára hagyta az embereket a válságban. Nem elég, hogy az Orbán-kormány gyáva volt az érdemi válságkezeléshez, nem elég, hogy gyenge volt a munkahelyek megvédéséhez, még arra is képtelen, hogy időben fizessen álláskeresési járadékot a már kirúgottaknak.

Ezeket az embereket a kormány kétszeresen árulta el: egyszer akkor, amikor nem védte meg a munkahelyeiket, egyszer pedig akkor, amikor még az álláskeresési támogatást sem fizette ki nekik időben.

A Demokratikus Koalíció szerint elfogadhatatlan, hogy tisztességes magyar emberek és családok mennek tönkre a kormány gyengesége és gyávasága miatt, mert Orbán Viktor és kormánya nem képesek kezelni a válságot.