fbpx Megszólalt Szijjártó Péter a Szputnyik hazai tapasztalatairól | CIVILHETES

h i r d e t é s

Megszólalt Szijjártó Péter a Szputnyik hazai tapasztalatairól

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Megszólalt Szijjártó Péter a Szputnyik hazai tapasztalatairól

2021. december 05. - 17:50

 

Magyarországnak nagyon pozitív tapasztalatai vannak az orosz Szputnyik V vakcina használatával kapcsolatban – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy lett rádiónak a TASZSZ tudósítása szerint.

Budapest, 2021. november 25.A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, az elismerés kitüntetettje a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági Díjának átadásán Budapesten 2021. november 25-én. - Forrás: MTI/KKM

Az orosz hírügynökség a magyar miniszter pénteki szavait idézi, melyek szerint több mint 500 ezer magyar kapott Szputnyik vakcinát, az eredmények pedig ugyanolyan jók, mint a többi öt használt oltóanyag esetén. Szijjártó szerint kijelenthető, hogy a Magyarország által használt összes vakcina hatásos.

Magyarország elsőként kezdte alkalmazni az orosz Szputnyik V vakcinát az Európai Unió tagállamai közül. Az első tesztekre 2020 novemberében került sor, majd idén februárban a magyar hatóságok engedélyezték az oltóanyag használatát. Az EU-ban egyelőre hosszú ideje engedélyezési fázisban van a vakcina, jelenleg négy oltóanyagot hagyott jóvá az EMA: a Moderna, a Pfizer és a BioNTech, az AstraZeneca és a Johnson & Johnson termékeit. (Portfolio)


 

h i r d e t é s