h i r d e t é s

Megszólalt Turi György volt tanítványa, akit kéjes vigyorral vert meg a WC-ben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Megszólalt Turi György volt tanítványa, akit kéjes vigyorral vert meg a WC-ben

2021. november 23. - 14:04

"Bocsánatkérést, amiért vert? Tőlem egy ilyen féreg ne kérjen bocsánatot."

Fotó: Turi György (b), Petrov Iván (k) edzõk és Kiss László (j) szövetségi kapitány a magyar úszóválogatott edzésén a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. július 30-án. - Fotó: MTI/Kovács Anikó

Orsovai Péter, becenevén Orso megrázó történeteket mesélt el az Origónak a Turi György körüli botrány kapcsán. Felelevenítette, hogyan verte őket az egykori edző, aki szerinte élvezte, amit csinál, szó szerint szadista.

Olyan ikonokkal úszott együtt az akkori nagyon modern Kőér utcai uszodában, mint Kiss Noémi vagy Egerszegi Krisztina. 

"Sokan feltehetik a kérdést, hogy miért pont most jutottam el odáig, hogy erről beszélni szeretnék. Nézzen rám. Látja, hogy izzadok, amikor erről beszélek?"

Kiemelte, nem a bosszú a célja, hanem az, hogy senkivel ne történhessen meg az, ami vele megtörtént gyerekként, de ha összefutnának Turi Györggyel az utcán, akkor biztosan megüti, egyszer, de abban minden sérelem, minden fájdalom benne lenne. 

"Engem Turi sokszor megvert. Volt, hogy a WC-ben, volt, hogy máshol. (…) Egyszer negyedórát késtem, mert elnéztem az időt. A folyosó két végén volt a két öltöző, majd lefelé vezetett egy lépcső. A medencetéri bejáratnál meg egy-egy WC volt. Én már átöltöztem, mentem lefelé, amikor azt láttam, hogy Turi ott állt lent. Kéjesen vigyorgott. Szinte várta, hogy megjelenjek. Kérdezte, miért késtem. Elmondtam. Megfogta a kezem, berántott a WC-be, és durr. Szó szerint a fal adta a másikat. Majd visszakézből jött a következő."

A szüleinek soha nem beszélt az esetről, hiszen úgy gondolta, egy 13-14 éves gyerek úgysem tehet semmit, arról nem is beszélve, hogy a Spartacus az úszók szemében olyan volt, mintha felvették volna őket a világ legjobb egyetemére. 

Szinte mindig volt indok a verésre: ha nem úsztak elég jó időt, ha úgy gondolta Turi, hogy szimulálnak, de néha még ezek sem kellettek, csak úgy rájött az „ötperc“. 

"Elértem azt a pontot, amikor már jobban gyűlöltem Turi Györgyöt, mint amennyire szerettem úszni."

Véleménye szerint nem ő volt az egyetlen, akivel megutáltatta ezt a sportot, többen is lehettek, akiknek a karrierjét tönkretette, pedig tehetségesek voltak, fényes jövő elé néztek. Ennek ellenére soha nem bánta meg, hogy úszni kezdett, hiszen minden gonoszság ellenére, amely megtörtént velük, jól esett csinálni. (liner.hu)