h i r d e t é s

Megütötte a plébánost egy fiatal nő, mert nem ő lett a keresztanya

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Megütötte a plébánost egy fiatal nő, mert nem ő lett a keresztanya

2018. december 11. - 11:49

 

Vádat emelt az ügyészség egy 28 éves nővel szemben, aki egy Heves megyei településen bántalmazta a helyi papot, ugyanis sérelmezte, hogy nem ő lett a keresztanya – közölte honlapján az vádhatóság. - írja a zoom.hu.

Illusztráció: pixabay.com

A plébánost november 10-én egy keresztelő után a templomból távozóban vonta kérdőre a vádlott, aki számon kérte, hogy nélküle zajlott a keresztelő és a gyermeket nem ő tarthatta a keresztvíz alá.

Szidalmazta a plébánost, köpött is felé, majd ököllel kétszer arcul ütötte a papot, akinek sikerült lekapnia a szemüvegét, így nem szenvedett sérülést, de a bal arcán bőrpír keletkezett.

A plébános az eset után értesítette a rendőrséget, melynek járőrei a lakásán fogták el az ittas terheltet, aki letagadta előttük a bűncselekmény elkövetését.

Tekintettel arra, hogy az egyházi személyek a törvény rendelkezése értelmében közfeladatot látnak el, az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja a nőt – ezért akár öt év szabadságvesztés is kiróható, de a vádhatóság felfüggesztettet kért a nőre a vádiratban.

zoom.hu


 

h i r d e t é s