fbpx Megvan a magyarázat az égen látható fura fényekre | CIVILHETES

h i r d e t é s

Megvan a magyarázat az égen látható fura fényekre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Megvan a magyarázat az égen látható fura fényekre

2019. december 28. - 10:36

 

Nem földönkívüliek, hanem a Tesla-alapító milliárdos, Elon Musk műholdjai köszöntek be Magyarország egére tcsötörtök éjjel.

Forrás: youtube.com

Csütörtökön kora este vonalba rendeződött fénypontokat láttak többen Magyarország felett. Nem UFO volt, de a magyarázat hasonlóan sci-fibe illő: a fényvonal pontjai ugyanis nem földönkívüliek voltak, hanem a különc amerikai milliárdos, Elon Musk Starlink nevű műholdjai.

Az Időkép.hu felidézi, hogy a Starlink projekt célja az internet eljuttatása a Föld még lefedetlen területeire. Ennek érdekében több ezer ilyen műholdat tervez fellőni a Musk által alapított Space-X nevű vállalat. A projektet ugyanakkor sokan ellenzik, mivel a rengeteg műhold zavarhatja majd a csillagászok munkáját, az egyik pedig majdnem összeütközött egy időjárási műholddal még szeptemberben. (penzcentrum.hu)

Frissítés (2019. december 29. 6:09)


Fotó: MTI/Komka Péter

Salgótarján, 2019. december 28. Starlink-műholdak látszanak az égen a somoskői vár felett Salgótarján közeléből fotózva 2019. december 28-án.

A hosszú expozíciós idővel készült felvételen a műholdak mozgása egy-egy fényes szakaszként látható. Minden egyes fényes szakaszt külön-külön, egy-egy műhold hozott létre a saját pályáján haladva. Az amerikai SpaceX a globális internetszolgáltatás nem Föld felszíni infrastruktúrával történő megvalósításáért újabb 60 műholdat tervez pályára állítani 2020. január elején. 


 

h i r d e t é s

Kommentek