h i r d e t é s

Megvan az első bank, amely az ügyfelekre hárítja az extraprofitadót

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Megvan az első bank, amely az ügyfelekre hárítja az extraprofitadót

2022. június 14. - 10:49

A kormány döntése értelmében a nagyobb piaci szereplőknek extraprofitadót kell fizetniük a rezsivédelmi és honvédelmi alapba, de több esetben a cégek az ügyfeleikre hárítják a megemelkedett költségeiket.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Áthárítja az ügyfelekre a nagyobb tranzakciós illetéket a K&H Bank – ismertette a pénzintézet friss hirdetményét Azénpénzem.hu.

A K&H jelezte: “a tranzakciós költség mértékét a pénzügyi tranzakciós illetékről szóló 2012. évi CXVI. törvényben szabályozott tranzakciós illeték mértékének változásával összhangban jogosult megváltoztatni”.

Rezsi- és honvédelem

A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) tájékoztatása szerint a nagyobb piaci szereplőknek extraprofitadó kell fizetniük a rezsivédelmi és honvédelmi alapba.

A különadót a bankoknak, a biztosítóknak, a nagy kereskedelmi láncoknak, az energiaipari és kereskedőcégeknek, a telekommunikációs vállalatoknak, a légitársaságoknak, a gyógyszerkereskedőknek kell fizetni főszabály szerint idén és 2023-ban – áll a KTK MTI-hez eljuttatott szombati közleményében.

A legnagyobb extraprofit-különadót a háború gazdasági következményeiből nagy profithoz jutó bankoknak és az olajár emelkedéséből nagy profithoz jutott Mol-nak kell fizetni

– írták.

Léptek a fapadosok is

Szintén az ügyfelekre hárítják a különadót a fapados légitársaságok: a Ryanair már megtette, a fővárosi kormányhivatal pedig azonnali fogyasztóvédelmi eljárást indított a céggel szemben.

Az EasyJet is jelezte, hogy magasabb viteldíjakat fog eredményezni az a költségnövekedés, ami az új, utasonként számolt adóból fakad. (Startlap)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s