h i r d e t é s


Menekülnek a médiaszakemberek a kecskeméti Hírszolgáltató Divíziótól

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Menekülnek a médiaszakemberek a kecskeméti Hírszolgáltató Divíziótól

2016. december 08. - 15:12
0 komment

 

Ugyanaz megy kicsiben, mint nagyban.

Kicsivel több mint egy év után kijelenthető, hogy a közpénzből összegrundolt "Hírszolgáltató Divízió" (Kecskeméti TV - Kecskeméti Lapok - hiros.hu) nem váltotta be a korábbi ígéreteket, miszerint friss és nyitott, és mindenki számára elérhető.

Állítjuk ezt olyan információkra alapozva, amelyek nem csak a szakmaiságot kérdőjelezik meg, hanem a mindennapi újságírói etikát.

Ha felcsapjuk a Kecskeméti Lapokat, vagy beletekintünk egy-egy KTV-s híradóba, akkor ömlik ránk a "minden szép és jó", mint ahogy az országosan is tapasztalható a közmédiában. Ehhez képest a fiatalok az épülő egyetem ellenére hátat fordítanak a városnak, mint mondják: hiába a Mercedes és a társuló vállalkozások, a jövőkép nem garantált, a programok és egyéb kikapcsolódási lehetőségek unalmasak, középszerűek. A mindenre kiterjedő urambátyám-rendszer pedig már a hétköznapokban is tetten érhető, így kiszorítva a helyi vállalkozókat, start-upokat a gazdasági életből.

Szóval az a helyzet kedves olvasónk, hogyha nem tudunk asszimilálódni a rendszerbe, akkor igencsak partvonalra vagyunk szorítva. Önök mikor olvastak utoljára a városvezetésen, vagy hozzájuk köthető "civileken" kívül bármiről is? Na ugye! Tudta, hogy  az polgármester asszony férje, Szemerey Szabolcs 400 milliós hitelt kapott az unokatestvére, Matolcsy György által vezetett jegybanktól, amelyet egy másik unokatestvér, Szemerey Tamás bankja folyósított a férjének? Tudta, hogy a sportcsapatokat működtető Kecskeméti KSE Kft-ből zacskószám hordták ki fiktív számlákon keresztül a pénzt a Zombor érában, amikor a jelenlegi polgármester, Szemereyné Pataki Klaudia volt a gazdasági alpolgármester? Tudta, hogy a volt gazdasági vezető – aki szintén ott volt a KSE Kft. botrányának kirobbanásánál – most a Pallas Athéné Egyetem kancellárja? Persze, hogy nem, ugyanis ezeket a kényes dolgokat a kecskemétiek nem olvashatják, csak ami beleillik a városházi kommunikációba. 

A legnagyobb gond ezzel a hozzáállással, hogy mindezt közpénzből finanszírozzák, azaz abból, amit befizetünk a városnak. Csak hogy néhányat említsek: gépjárműadó, „garázsadó”, helyi iparűzési adó - vállalkozóként. Az ellenzéki hangokat direkt elnyomják, sőt belső utasításra már olyan közéleti programokról sem számolnak be, amelyek veszélyt hordozhatnak a "rendszer" stabilitását illetően. 

Ezt a kézi irányítást, az emberek hülyének nézését kezdik többen megunni, arról nem is beszélve, hogy egyesek a semmiért markolnak több százezer forintokat. Szóval menekülnek már hónapok óta ebből a "rendszerből", és érthető is, hogy miért teszik ezt. Valamikor, valakiknek véget kell vetni ennek a végletekig leegyszerűsített népbutításnak! Kérdés, mikor jutunk el odáig, hogy tisztességesen, őszintén nézhetünk egymás szemébe?!

 h i r d e t é s

betöltés...

;