h i r d e t é s

Menő kirakójátékok gyerekeknek

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Menő kirakójátékok gyerekeknek

2022. május 18. - 17:50

Mikor ajándékot keresünk a gyermekünknek, több szempontot is figyelembe veszünk. Azok a legjobb játékok, amelyek érdekesek, szép a kivitelezésük, megfizethetők és fejlesztő hatásuk is van. A kirakójátékok pont ilyenek, és mindig képesek kihívások elé állítani a gyerekeket!

Forrás: compaya.hu

Kirakójátékok kicsiknek

A kirakózás az egyik legfejlesztőbb tevékenység, éppen ezért fontos, hogy a gyerekek minél többször játszanak ilyet. Már egészen kicsi korban érdemes a gyerkőcök kezébe kirakót adni, mert a logikai képesség, a figyelem és a kézügyesség is fejleszthető vele.

2-3 éveseknek való kirakójátékok a Compaya társasjátékbolt kínálatában elérhetők, bőséges a választék. Csupa olyan témában találunk itt puzzle-t, amelyek a legkisebb korosztályt érdeklik: kislányoknak hercegnős, kisfiúknak autós kirakókat kínálnak.

A farm, a vidék világa is minden gyerkőcöt vonz ebben a korban, hiszen ekkor ismerkednek a háziállatokkal. Ilyen témában is vannak kiadók a Compayánál, a Schmidt Spiele kiadó termékei között érdemes keresni.

Amit vegyünk figyelembe a választáskor: a bölcsis, kisóvodás korosztálynak még nagy méretű kirakó kell, a 20-50 darabos készletek a megfelelőek.

Kirakójáték óvodásoknak

A puzzle-ök igazi kihívást jelentenek az óvodáskorú gyermekek számára: ekkor már büszkeségből is törekszenek arra, hogy minél nehezebb képet rakjanak ki minél rövidebb idő alatt. A kirakó darabjai már kisebbek, számuk viszont nő. Egy 5-6 éves gyerkőc már sikeresen megbirkózik akár egy 100 darabos kirakóval is!

A játék témái ebben a korban igen változatosak lehetnek: továbbra is népszerűek a mesékből ismert történetek és a járművek. Az állatos puzzle egyik kedvelt fajtája a dinoszauruszos kirakó: az óvodásokat nagyon érdekli ez a téma.

Különleges kirakók közül is választhatunk ajándékot a gyerekeknek. Ilyenek például a Playmobil játékhoz kapcsolódó puzzle-ök: ezeknek a dobozában egy kis meglepetés is rejlik! Az ismert építőjátékban felhasználható figurát is tartalmaz a csomag, így valójában két játékot is kap a gyerkőc.

Kisiskolások kirakója: a 3D puzzle

Végezetül a kisiskolás korosztály számára is mutatunk kirakókat. Bár ebben a korban már a tanulásé a főszerep, egyszer-egyszer kikapcsolódásképpen a 6-8 évesek is előveszik a puzzle-t. Mivel ez a játék nagyon alkalmas arra, hogy fejlessze a koncentráló képességet és a türelmet, ugyanakkor pihentet is, nem csoda, hogy sok kisiskolás kirakózik.

Ami biztosan tetszeni fog ennek a korosztálynak: a 3D kirakók! A Compaya társasjátékbolt honlapján Harry Potter témában többfélét is találunk ezekből: kapható itt Ollivander varázspálca boltja, a roxforti nagyterem, a Gringotts bank és a Weasley varázsvállalat is! A habszivacs kirakó nagyon érdekes és egyedülálló játék. Az elkészült építmények szép díszei lehetnek a szobának, és a szerepjátékokhoz is felhasználhatók díszletként.

Mindenképp érdemes tehát gondolni a kirakójátékokra, amikor ajándékot keresünk a gyermekünknek!