h i r d e t é s

Mészáros Lőrinc nagyon érzi a luxust

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Mészáros Lőrinc nagyon érzi a luxust

2021. november 18. - 14:35

416 ezer forintos Louis Vuitton bakancsban és testhezálló bőrdzsekiben adott át egy terepjáró mentőautót

Fotó: Mészáros Csoport

A Takarékbank a Mészáros-csoporttal együttműködve adott át egy speciális kutató-mentő terepjárót a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnak csütörtökön Szentendrén, az átadón pedig ott volt Mészáros Lőrinc, a Mészáros-csoport tulajdonosa is.

A felcsúti milliárdos a Blikk fotói szerint alkalomhoz illően testhezálló bőrdzsekiben és egy Louis Vuitton bakancsban jelent meg. Persze nem egy mezei LV bakancsról van szó, ez a cipő ugyanis a Louis Vuitton x NBA kollekció része, vagyis a finoman feltűnő monogramozás mellett díszíti egy NBA gumicímke és egy aranyszínű NBA-logó is.


Forrás: louisvuitton.com

Ha valaki meglepné magát egy ilyen darabbal, csupán 1300 dollárt, vagyis körülbelül 416 ezer forintot kell kifizetnie érte.

A terepjáró átadáson egyébként Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója is ott volt, ő azt mondta, „életet menteni a legnemesebb feladat, az ilyen munkát végző szakembereket segíteni pedig szinte kötelesség”. Mészáros Lőrinc az MTI beszámolója szerint nem mondott semmit.

Balázs László, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat elnöke a támogatást megköszönve arról beszélt, hogy az autóval olyan helyzetekben tudnak életeket menteni, amelyek mások számára megoldhatatlannak tűnnek.
Emlékeztetett arra, hogy tevékenységük során minden pillanatban összpontosítaniuk kell, mert a döntéseiken emberéletek múlhatnak. Hozzátette: az új eszközzel hatékonyan és biztonságosan tudják segíteni a partnerszervezetek és az állampolgárok mindennapjait.

A Takarékbank a Mészáros-csoporttal együttműködve támogatta a szolgálatot fenntartó alapítványt, hogy beszerezhesse és felszerelhesse új járművét. A szentendrei átadáson részt vett Mészáros Lőrinc, a Mészáros-csoport tulajdonosa is.

A gépjármű egy mentőorvosi minősítéssel rendelkező beavatkozó autó, a jogszabályban előírt emelt szintű egészségügyi felszereléssel. Emellett mentőkutyák is helyet kapnak rajta speciális kennelekben. A mentőautó ezen kívül minden olyan szerelékkel rendelkezik, amely hegyről, mélyből, fáról, vízből, iszapból, jégről, valamint romok alóli mentéshez szükséges. Az eszközök között található többféle hőkamera, hangdetektor, száloptikás kamera, csőkamera, drónok, kötéltechnika, búvártechnika, világító rendszerek és többféle rádiótechnika. (MTI) / 444.hu

Képek: MTI/Mónus Márton