h i r d e t é s

Miért fontos a legjobb mosógép kiválasztása?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Miért fontos a legjobb mosógép kiválasztása?

2022. július 13. - 08:41

Annak ellenére, hogy a mosás kevesek kedvenc házimunkája, kikerülni lényegében nem lehetséges. Hetente legalább egyszer vagy kétszer muszáj megejtenünk ezt is, hiszen a tiszta ruhák alapvetően fontosak. Bármennyire is nem szeretjük, érdemes megfelelő figyelmet szentelni neki, hiszen anélkül megsérülhetnek, gyorsabban elkophatnak, valamint színüket is elveszíthetik.

Forrás: New Africa / Shutterstock.com

Ha te sem szeretnél kifakult és elhasználtnak tűnő ruhákat hordani, fordíts kiemelt figyelmet a lehjobb mosógép kiválasztására. Nézzük meg, miket kell figyelembe venned!

Választási szempontok

A számodra legjobb mosógép kiválasztása sok szemponttól függ. Elsődlegesen, a két alapvető kategória az elöltöltős és felültöltős kialakítás. Itt a főbb különbség a méretekben van, amely kicsi fürdőszoba esetén bizony megfontolandó. A felültöltős darabok ugyanis jellemzően jóval keskenyebb kialakításban is elérhetők, tehát kisebb helyre is elférnek. Ezt még inkább erősíti a felfelé nyíló ajtó, tehát valóban kis helyiségekbe ideálisak. Ezzel szemben az elöltöltős mosógépek felső részét is ki tudod használni, hiszen ott is tárolhatsz fürdőszobai kellékeket. 

A kialakítás mellett nagyon fontos az energiabesorolást is figyelembe venni. Általánosságban az A, A+ és A++ mosogépek a leginkább energiatakarékosak. Az energiatakarékosság mellett a vízfogyasztás a kulcskérdés, hiszen ez is jelentősen befolyásolja a mosási költségeket. Érdemes tehát viszonylag energia- és víztakarékos modellt választani, akkor is, ha ezek árban magasabb kategóriásak.

A kényelem szempontjából ajánlott figyelembe venni a mosási kapacitást is, azaz, hogy hány kilogramm a töltési kapacitása a választott gépnek. Általában 5 és 8 kg közötti modellek találhatók meg a gyártók kínálatában. Itt azt kell átgondolnod, hogy hány fős háztartásba lesz a mosógép. Nyilvánvalóan nem szükséges a legnagyobb kapacitás, amennyiben csak magadra mosol. A fentieken kívül ajánlott még a centrifuga fordulatszámot és a gép zajkibocsátása.

Milyen programok lesznek szükségesek?

Ez teljesen egyéni preferencia függvénye, hogy mely programok lesznek számodra szükségesek és ténylegesen hasznosak. Alapvetően megtalálható programok a következőek: Pamut, Szintetikus, Finom ruházat, Sport ruházat, Gyapjú, Ágynemű, Gyors mosás, Vegyes mosás. 

Végezetül, sokak számára a kényelmi funkciók is nagyon hasznosak tudnak lenni. Ilyen többek között a késleltetett indítás, a gyerekzár, valamint a súlyautomatika.

A fentieket figyelembe véve biztosan te is megtalálod a legjobb mosógépet, mely teljes háztartásodat ellátja majd.