h i r d e t é s

Miközben Orbán magángépen röpköd, az osztrák kancellárnak pont megfelel a turistaosztály

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Miközben Orbán magángépen röpköd, az osztrák kancellárnak pont megfelel a turistaosztály

2018. június 06. - 14:49

 

Ahol a kedélyesen elcseveg a többi utassal. - írja a 168ora.hu.

Forrás: zoom.hu Fotó: Kaufer Virág

a Zoom olvasója küldte az alábbi képet, amelyen Sebastian Kurz tavaly megválasztott osztrák kancellár készülődik egy repülőútra. Kurz a turistaosztályon, a jónép között vágott neki a brüsszeli utazásnak.

A Bécsből Brüsszelbe tartó, reggeli gép. A kancellár népes teamjével megérkezik a kapuhoz és két interjú között elcseveg a többi utassal.

Ő száll be utoljára és leül a szárny feletti vészkijáratokhoz a turista osztályon.

Kb. 40 perc késés de semmi felhajtás

 – írta az olvasó, Kaufer Virág, az LMP volt parlamenti képviselője a képhez mellékelve.

Különbusz vagy diplomata autó a leszálláskor sem várja a gépnél. A többi utassal együtt elsétál a kijárathoz az EU-ból érkező vámkijáratot használva. Respect!

 – idézi a levelet a lap.

Orbán Viktor, az Ausztriánál lényegesen jobb gazdasági teljesítményt nyújtó Magyarország sokkal fontosabb miniszterelnöke ezzel szemben leginkább a magánrepülést favorizálja.

A soha nem cáfolt hír szerint Orbán például különgéppel, mégpedig Csányi Sándor OTP-vezér használatára nemrég vásárolt, több tízmillió dollár értékű business-jettel repült januárban még az alig 600 kilométerre eső Bajoroszágba is. 

Tavaly ősszel a Külügyminisztérium kiadta a miniszterelnöki hivatalos utak elszámolását, amiből kiderült, hogy Orbán a riói olimpiára is különgéppel utazott. Repülőjegye 5 millió 647 ezer forintunkba került.

De a plebejus Orbán a vonaton sem szívesen vegyül a néppel. Amikor, ugyancsak januárban Bécsbe utazott, éppen Kurzhoz, egy egész első osztályú kupét lefoglaltatott magának, nehogy bárki megzavarja.

168ora.hu


 

h i r d e t é s