h i r d e t é s

Mindenki nézze meg gyógyszerét, aki Carvedilol-Zentivat szed!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Mindenki nézze meg gyógyszerét, aki Carvedilol-Zentivat szed!

2016. szeptember 09. - 08:43
0 komment

 

A csomagolási folyamat során keletkezett minőségi hiba miatt gyógyszercsere történhetett, ezért visszahívja a lakosságtól a Carvedilol-Zentiva vérnyomáscsökkentő tabletta két gyártási tételét a gyógyszerhatóság.

Ha dobozon és a buborékfólián lévő felirat eltér egymástól, a gyógyszert vissza kell cserélni - Forrás: hazipatika.com

A gyógyszergyártó értesítette az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet(OGYÉI), hogy a csehországi gyártási folyamat részeként, a csomagolási folyamat során keletkezett minőségi hiba miatt gyógyszercsere történhetett, ezért a gyártó kezdeményezte az adott gyártósoron csomagolt gyógyszerek piacról való visszahívását.

A hibát Lengyelországban észlelték, az OGYÉI-hez a készítménnyel kapcsolatban Magyarországon tapasztalt minőségi hiba, vagy mellékhatás-bejelentés nem érkezett. A gyártóelővigyázatosságból hívja vissza az összes potenciálisan érintett tételét.

Magyarországon a lehetséges a Carvedilol-Zentiva két gyártási tételét érintheti a minőségi hiba:

  • Carvedilol-Zentiva 6,25 mg tabletta - gyártási szám: 2010216
  • Carvedilol-Zentiva 12,5 mg tabletta - gyártási szám: 2510216

Amennyiben gyógyszercserével érintett a készítmény, akkor a dobozon és a buborékfólián lévő felirat eltér egymástól, vagy a buborékfóliában lévő tabletta külleme eltér a megszokottól. Az alábbi képen a helyes termék látható, ahol a gyógyszeren és csomagolásán is egyezik a jelzés.

Az OGYÉI kéri a betegeket, hogy ellenőrizzék le a gyógyszer csomagolásán a gyártási számot és amennyiben az egyezik az itt felsoroltakkal (2010216, 2510216), akkor hagyják abba a készítmény szedését és vigyék vissza a patikába. A készítmények visszahívása gyógyszerellátási gondot nem okoz, több más carvedilol hatóanyagú gyógyszer áll a betegek rendelkezésére. (hazipatika.com)


 

h i r d e t é s