h i r d e t é s

Most már biztos: 9 aluljárót zárat le a kormány a hajléktalanok elől

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Most már biztos: 9 aluljárót zárat le a kormány a hajléktalanok elől

2019. szeptember 27. - 07:53

 

Gulyás Gergely „méltó körülmények biztosítására” hivatkozik. - írja az nlcafe.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Mónus Márton

A méltó életkörülmények biztosítása érdekében kilenc aluljáró lezárása fog megtörténni

– idézi a 444.hu a kormány bejelentését a legújabb hajléktalanokat érintő intézkedéséről. A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta, ezzel egyidejűleg 2,1 milliárd forint többletet juttat a kormány arra, hogy 85 fővárosi nappali melegedő hosszabb nyitvatartással működjön, és hogy 135 új férőhelyet alakítsanak ki. 

Kilenc olyan aluljárót, ahol az átjárás biztosított, zebrán át lehet kelni, le fogunk zárni, és ezzel az ottani élethelyzet kialakulását korlátozni fogjuk

 – közölte a miniszter. Nem sorolta fel, hogy melyik kilenc fővárosi aluljáróról van szó.

Ahogy arról már mi is írtunk, korábban a fővárosi vezetés is tervezte az aluljárók éjszakai lezárását. Budapest legnagyobb közlekedési csomópontjaiban elektromosan működtetett rácsokkal zárnák le az aluljárókat, ezzel akadályozva meg, hogy hajléktalanok a tilalom ellenére az aluljárókban éjszakázzanak.

Az intézkedés ugyanakkor a gyalogosokat is érintené, akik a hajnali nyitásig a nagy kereszteződésekben csak a felszínen tudnának átkelni, illetve az autós közlekedésben is várhatók változások ez egyes helyszíneken szükséges új lámpák vagy más forgalomtechnikai megoldások miatt.

A hvg.hu cikke szerint először abban a kilenc kiemelt csomópontban szerelnék fel az elektromos rácsokat, ahol a rendszer felállítása nem igényel a felszínen átépítést vagy különösebb változtatást a közlekedésben. A tervezet szerint a lezárás első szakasza 96 millió forintból finanszírozható, és a következő helyszíneket érintené:

  • Deák tér aluljáró
  • Corvin negyed aluljáró
  • Kálvin téri aluljáró
  • Újbuda-központ aluljáró
  • Móricz Zsigmond téri aluljáró
  • Ecseri úti aluljáró
  • Váci út–Csanády u. aluljáró
  • Boráros tér 1.
  • Lehel tér déli aluljáró

nlcafe.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s