h i r d e t é s

MSZP: Csökkenteni kell a munkavállalók kiszolgáltatottságát, csak a tetején élnek jobban az emberek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

MSZP: Csökkenteni kell a munkavállalók kiszolgáltatottságát, csak a tetején élnek jobban az emberek

2018. február 01. - 13:11

 

Az MSZP szerint csökkenteni kell a munkavállalók foglalkoztatóikkal és állammal szembeni kiszolgáltatottságát. 

Forrás: flickr.com Fotó: Metropolitan Transportation

Gúr Nándor, a szocialisták országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: egyetértettek a Magyar Szakszervezeti Szövetségnek a munka világáról tett korábbi megállapításaival és együttműködést ajánlottak az érdekvédőknek.

Kiemelte: a hatályos munka törvénykönyve úgy tette rugalmasabbá a munkavállalást, hogy a munkavállalók biztonságát csökkentette.

Emellett elfogadhatatlan, hogy megszűnt a szociális párbeszéd, a munkabérből élők pedig nem kapnak elegendő pótlékokat a túlmunkájukért

- mondta. A dolgozó emberek több mint fele az egy főre jutó létminimum összegét sem keresi meg, miközben a kormány azt hazudja, hogy az emberek jobban élnek.

Persze a tetején 

- tette hozzá.

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője azt közölte, hogy a kormány alapvetően csak azokat az uniós forrásokat veszi igénybe, amelyek saját barátait szolgálják, miközben a "melósokat" magára hagyja.

Példaként említette, hogy Mészáros Lőrinc eddig 397 milliárd forint uniós pénzt nyert el, miközben Magyarország nem kért támogatást az európai globalizációs alkalmazkodási alapból, amely a munkájukat elvesztőknek nyújt segítséget európai forrásokból.

Ujhelyi István értelmezhetetlennek nevezett egy kérdést, amely arra vonatkozott, mit szól ahhoz, hogy az MSZP szövetségese, a Párbeszéd lebontaná a déli határzárat. Kijelentette, a kerítés addig állni fog, amíg a magyar emberek úgy érzik, hogy a biztonságukat szolgálja.

Gúr Nándor szintén kérdésre reagálva elmondta, az MSZP-ben nem volot olyan kezdeményezés, hogy Czeglédy Csabát indítsák a választáson.

(MTI)


 

h i r d e t é s