fbpx München vezetése hivatalosan kéri, hogy szivárványszínben világíthassák ki a stadiont | CIVILHETES

h i r d e t é s

München vezetése hivatalosan kéri, hogy szivárványszínben világíthassák ki a stadiont

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

München vezetése hivatalosan kéri, hogy szivárványszínben világíthassák ki a stadiont

2021. június 21. - 10:13

 

München kéri az UEFA-t, hogy szivárványszínű stadionnal várhassa a magyarokat

Fotó: Tobias Hase / AFP

Hivatalos levélben fogja kérni Dieter Reiter müncheni polgármester az Európai Labdarúgó-szövetségtől, hogy szivárványszínben világíthassák ki szerdán, a Magyarország elleni meccs előtt a mérkőzésnek helyet adó Allianz Arénát - idézi az Index a városvezető dpa-nak adott nyilatkozatát. Reiter szerint ezzel a tolerancia és az egyenlőség mellett kíván kiállni a város, reagálva arra, hogy a magyar országgyűlés néhány napja a pedofíliát az LMBT+-közösséggel összemosó törvényt fogadott el.

A kivilágítás tervét korábban a városi tanács valamennyi frakciója támogatta, a végső szót azonban az UEFA mondhatja ki. Az azonban biztos, hogy a meccs napján a müncheni városházát az LMBT+-közösséget szimbolizáló szivárványszínű zászlókkal díszítik majd fel.

Az UEFA tiltja a politikai jelképek használatát, kérdés azonban, hogy a szivárványszínű szimbólum annak minősül-e. Ebből a szempontból fontos, hogy a szövetség vasárnap úgy ítélte: nem követett el vétséget Manuel Neuer, a német válogatott kapusa és csapatkapitánya, amikor a meleg büszkeség hónapjának tiszteletére mezére szivárványszínű karszalagot húzott. A Deutsche Welle által idézett állásfoglalás szerint a szimbólum "a sokszínűséget, így egy jó ügyet képvisel", és nem a pályáról kitiltott politikai jelkép. (Index/hvg) / Transindex


 

h i r d e t é s

Kommentek