h i r d e t é s

Muzulmán szervezetek összefonódása azzal, ami nem muszlim

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Muzulmán szervezetek összefonódása azzal, ami nem muszlim

2021. február 22. - 19:08

 

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A fejezetet ezzel a képpel kezdtem:

Lapleosztás módja

Az első kép azt mutatja, hogy jelenleg az Iszlám nem elvként vagy hitként szerepel sehol, hanem eszköz politikai célok megvalósítására. Nem is a muszlimok, hanem a világ vezető nagyhatalmainak politikai céljainak eszköze, melyben az Iszlám országok vezetői, ill. nagyobb szervezetek proxik, a terrorszervezetek, média által felkapott muszlim irányzatok pedig nem többek a proxik proxijainál. A klasszikus Iszlám maga ebben a vonulatban jóformán teljesen kiveszett.
Az elmúlt időszak kísérlete részemről az volt, hogy érzékeltessem, mennyire távol állnak a klasszikus Iszlámnak a tanításai attól, amit ma Iszlám alatt értünk.Mivel a politika változik, a világ vezető hatalmai közt látjuk Indiát és Kínát is. Óhatatlanul ezek is valamilyen viszonyt ki kell, hogy fejezzenek az Iszlámmal. Egyelőre ellenségeset, lásd Kína ujgur politikáját és India muszlim ellenes rasszista intézkedéseit belpolitikai síkon, Pakisztánnal pedig külpolitikájában. De az Iszlám világ másfél milliárdos tömegével és forrásaival a jövőben nekik is számolni kell. Mi fog megvalósulni? Erő? Manipuláció? Iszlám interpretációk módosítása? Barátság? Együttműködés? Kulturális integráció? Most még nem tudhatjuk. Vagy az Iszlám világ lesz saját elveinek árulója és eladja magát? Ez is benne van a pakliban.
A képek jelzik talán, hogy a világ feletti uralmat a rablás törvénye tartja fent. Ez így lesz a Messiás eljöveteléig, Aki Mehdivel az oldalán megvívja csatáit az ártó erők ellen. Addig pedig az Iszlám, mint tanítás csakis ellenzékben lehet. Az a tan, ami felnyitja a szemeket és feltárja a rablók manipulációit, módszereit, nem lehet elfogadott egy jelenlegi rendszerben sem. Aki szívből muszlim, annak el kell fogadnia, hogy tanait nem üdvözli ez a világ, sőt, próbálják elhallgattatni, mellőzni.
Az a muszlim vezető pedig, aki erre a térképre a rablók proxijaként felkerül, nem az Iszlám ügyét szolgálja még akkor sem, ha rövid távú előnyöket ígér.
Ebben a folytonosan változó térben csak egyetlen állandó tényező van: Allah az Ő akarata és végül győzedelmes igazsága.

Lapleosztás módja a jövőben

Döntéshozatal szintje

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s