h i r d e t é s

Nagy hirtelen elkezdett közeledni a német és a magyar kormány álláspontja

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Nagy hirtelen elkezdett közeledni a német és a magyar kormány álláspontja

2018. május 16. - 19:30

 

Németország egyértelmű fordulatot hajtott végre a bevándorláspolitikában, a magyar és a német kormány álláspontja között már nincs "olyan nagy" különbség - mondta Gulyás Gergely szerdán Berlinben a közmédiának. - írja a 24.hu.

MTI/24.hu Fotó: Máthé Zoltán

A Miniszterelnökség élére jelölt fideszes politikus kiemelte, hogy Magyarország megvédi a határait és betartja a schengeni egyezményt.

Mint mondta,

most már csak abban kell egyetértenünk, hogy mindenféle kötelező elosztási rendszert erkölcsi alappal, és éppen a schengeni szabályok betartása miatt és a lisszaboni szerződés alapján joggal utasítunk el.

A kötelező szétosztás tekintetében van vita köztünk, de ez már nem egy elvi álláspontbeli vita, hanem egy helyzetkülönbségből adódó nézeteltérés, tette hozzá.

Gulyás Gergely Berlinben a többi között részt vesz a Magyarország Barátai Alapítvány és a Philidor Intézet Magyarország Európában – Európa Magyarországon című rendezvényén, amelyet a német szövetségi parlament (Bundestag) alelnökével, Hans-Peter Friedrichhel, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusával nyit meg.

24.hu


 

h i r d e t é s