h i r d e t é s

Nagy pillanat: megtette élete első lépéseit az SMA-s kis Zente

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Nagy pillanat: megtette élete első lépéseit az SMA-s kis Zente

2020. október 30. - 06:52

 

Egy évvel ezelőtt kapta meg Zente a 700 millió forintba kerülő Zolgensma-génterápiát.

Forrás: Facebook

A gerincvelő-eredetű izomsorvadásban, vagyis SMA-ban szenvedő kisfiú a legszebb ajándékkal lepte meg kezelőorvosait és szüleit az évforduló alkalmából: megtette élete első lépéseit.

"Számítottunk rá, hogy hamarosan eljöhet ez az idő, de mindig annyira váratlanul ér minket, amikor megtesz egy bizonyos dolgot. Nálunk az a tapasztalat, amire egyszer képes, azt utána bármikor meg tudja ismételni. Ez ugyanígy történt a járással kapcsolatban is. Most már egy hete képes a lépegetésre, és hát rendületlenül gyakorol is" – mesélte az anyuka, hozzátéve: Zente nagyon szorgalmas, és élvezi a járást.

A fiúcska a világ legdrágább terápiáját egy évvel ezelőtt a Bethesda Gyermekkórházban kapta meg. A blikk.hu-nak az orvosok akkor még azt mondták: a szert nem sok gyermeknek adták be a világon, éppen ezért nem lehet megjósolni az eredményességét. Azóta azonban Zente rohamosan fejlődik. Dr. Mikos Borbála orvosigazgató, a Zolgensma-munkacsoport vezetője szerint a kisfiú előtt új kapuk nyílnak meg. (blikk.hu) / atv.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s