h i r d e t é s

Nagy veszélyben vagyunk: úgy is ehettél mérgezett tojást, hogy nem tudsz róla

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nagy veszélyben vagyunk: úgy is ehettél mérgezett tojást, hogy nem tudsz róla

2017. augusztus 25. - 09:51

 

Újabb termékekben mutattak ki fipronilt a Nébih szakemberei.

Onstwedde, 2017. augusztus 3. Markolóval öntik konténerbe a friss tojásokat egy hollandiai gazdaságban, mert az élelmiszerbiztonsági hatóság felfüggesztette a tojáskereskedelmet, és elrendelte a tojások megsemmisítését. - Forrás: MTI/EPA/ANP/Patrick Huisman

A Privátbankár azt írja, hogy tovább gördül a holland tojásbotrány, a Nébih laboratóriumában ugyanis újabb termékekben mutattak ki rovarirtó-maradványt, valamint a RASFF riasztási rendszeren is kaptunk egy fülest, hogy Magyarországra is jutott – Európa más országai mellett – szennyezett tojásléből és pasztörizált tojásrántotta termékekből. A Nébih azonnal értesítette az érintetteket, és megkezdte a termékek kivonását, ezt közölték a Privátbankár.hu-val. A RASFF rendszeren érkezett fülesnek köszönhetően a szállítmányt még időben megállították.

A tojás és tojás termékek laboratóriumi vizsgálatai során az eddigi mintegy 100 mintából 75 mérését zárták le a szakemberek. A friss eredmények közül teljes tojáslében, valamint egy étkezési- és egy ipari tojás tételben igazolták fipronil határérték feletti jelenlétét a vizsgálatok. A szükséges nyomon követési vizsgálatokat a szakemberek haladéktalanul megkezdték. A termékekkel kapcsolatos részletek (azonosító adatok, egyéb információk) elérhetőek a NÉBIH folyamatosan frissülő tematikus aloldalán.


 

h i r d e t é s