h i r d e t é s

Nagyon lefogyott Kim Dzsongun, többen úgy gondolják, beteg lehet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nagyon lefogyott Kim Dzsongun, többen úgy gondolják, beteg lehet

2021. június 10. - 06:07

 

Az észak-koreai diktátor annyit fogyott, hogy még az órája szíját is szorosabbra kellett húznia a csuklóján.

Kim Dzsongun 2021. júniusában - Forrás: theguardian.com

Egy hónap múltán először jelent meg a nyilvánosság előtt Kim Dzsongun, aki jóval vékonyabbnak tűnik, mint korábban - írja a Guardian.

Az észak-koreai diktátor túlsúlya mindig is téma volt a nemzetközi sajtóban, új képei láttán is sok találgatás látott napvilágot az egészségi állapotát illetően.

Az észak-koreai állami média számolt be róla, hogy szombaton a vezető a kormánypárt irodájában ülésezett. A szöuli NK News hamar kielemezte, hogy a becslések szerint 37 éves Kimnek még a csuklója is összement, így szorosabbra kellett húznia 12 ezer dolláros órája szíját.

Az erős dohányos diktátor édesapja, Kim Dzsongil feltételezhetően szívrohamban hunyt el 2011. decemberében. Vélhetően maga Kim Dzsongun is egészségügyi problémákkal küzd a túlsúlya és az életmódja miatt. A dél-koreai hírszerzés szerint a vezető súlya 140 kiló, és átlagosan évi 6-7 kilót hízott 2011-es hatalomra lépése óta.

A mostani képekről nem derült ki, hogy Kim fogyása tudatos döntés vagy betegség következménye. Egy elemző szerint az is állhat a háttérben, hogy a politikus az országon belüli elfogadottságát igyekszik növelni a fogyással, tekintve, hogy Észak-Koreában rengetegen éheznek.

A krízis egyik oka, hogy a koronavírus óta visszaesett az ország Kínával folytatott kereskedelmi tevékenysége, de Észak-Korea gazdaságát sújtották a rakétaprogram miatti nemzetközi szankciók és számos természeti katasztrófa is.

Az észak-koreai vezetőnek tavaly halálhírét keltették, illetve szívműtétéről pletykáltak, miután három hétre eltűnt a nyilvánosság elől - ezt követően azonban jó egészségi állapotban mutatkozott, így valószínűbb, hogy családjával karanténozott abban az időszakban. (szmo.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s