h i r d e t é s

Nem a TASZ nyert pert a rendőrséggel szemben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem a TASZ nyert pert a rendőrséggel szemben

2019. február 14. - 09:23

 

Nem a TASZ, hanem a Fiatalok a Demokráciáért Mozgalom alapítója, egyben a tüntetés bejelentője kezdeményezte azt a pert, amelynek tárgya az volt, hogy 2019. február 10-re a rendőrség megtiltotta a Lánchíd lezárását.

2019. február 10-ére, reggel 8 órától 23.59 óráig a Lánchidat szerették volna lezárni a rabszolgatörvény elleni tüntetés keretében. A rendőrség többek között forgalmi okokra hivatkozva utasította el a területfoglalást.

"A bíróság szerint a rendőrség „az egyeztetési eljárás szabályait olyan lényegesen sértette meg, ami az ügy érdemére kihatott, hiszen a korlátozó határozathozatal lehetőségének számbavétele nélkül, jogszabálysértő módon a legsúlyosabb szankciót, a tiltó határozatot alkalmazta” – idézi a TASZ közleménye a bíróságot." - írja az Index, csak nem a TASZ, hanem László Olivér, a Fiatalok a Demokráciáért Mozgalom alapítója, egyben a tüntetés bejelentője.

Mindezekkel az alperes az egyeztetési eljárás szabályait olyan lényegesen sértette meg, ami az ügy érdemére kihatott, hiszen a korlátozó A FŐVÁROSI TÖRVÉNYSZÉK mint elsőfokú bíróság 104.K.700.083/2019/3. 6 határozathozatal lehetőségének számbavétele nélkül, jogszabálysértő módon a legsúlyosabb szankciót, a tiltó határozatot alkalmazta.

- olvasható az első fokú ítéletben, amelyben a TASZ neve említés szinten sem szerepel.

Lapunk úgy tudja, hogy László Olivér kereste az üggyel foglalkozó portálokat, kérve őket, hogy pontosítsák a megjelent cikkeiket - erre ezen cikk megírásáig nem került sor. A perben 2019. február 4-én elsőfokú ítélet született, mely elmarasztalta a az alperest, a Rendőrséget.

 


 

h i r d e t é s