h i r d e t é s

Nem bírta Bács-Kiskunban a zúzmarát az állami áramszolgáltató, összeomlott a rendszer

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem bírta Bács-Kiskunban a zúzmarát az állami áramszolgáltató, összeomlott a rendszer

2020. január 19. - 12:36

 

Szombaton több tucat békési településen nem volt áram, többször üzletek is elsötétültek. Vasárnap már Csongrád megye déli részén is áramingadozások vannak, Bács-Kiskunban a rendőrséget is kivezényelték az áramszünet miatt.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

A hétvégére betett a fagyos időjárás az NKM Zrt-nek, szombaton már hajnalban elment az áram több békési településen, majd estére már helyreállították az zúzmarától leszakadt, vagy megsérült vezetékek, trafók kijavítását. - értesült a beol.hu.

Dombegyházán, Mezőberényben, Kevermesen és Magyarbánhegyesen is kihűltek a házak, mivel a még a vegyes tüzelésű kazánok biztonságos működéséhez is szükséges a villanyáram, de sok helyen az internet sem üzemelt, a boltok is bezártak.

Már szombaton délután kiadott egy közleményt a szolgáltató, amelyben türelmet kértek a lakosoktól, és azt is közölték, hogy az ország minden pontjáról berendeltek munkatársakat, akik folyamatosan hárították el a meghibásodásokat. Vasárnap viszont már Csongrád megye déli településeiről jelzik, hogy szombat este óta ingadozik az áramellátás, egymást figyelmeztetik, hogy áramtalanítsák a készülékeiket, mert a folyamatos ingadozástól, azok elromolhatnak, ezt pedig nem téríti a szolgáltató. Sok dél-alföldi településen élő azon háborodott fel, hogy évről-évre emeli a szolgáltató a díjakat (nem a lakossági, hanem a vállalkozók és önkormányzatok számára értékesített áramdíj), de az esetleges áramszünetek nem jelentkeznek a számlákban.

police.hu arról adott ki közleményt, hogy Bács-Kiskun megyében vonultak ki néhány településre az áramkimaradás miatt, hogy a közbiztonságot védjék. (hvg.hu)


 

h i r d e t é s