h i r d e t é s

Nem fogad végtagtörötteket a Honvédkórház, miközben csúsznak a járdák

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem fogad végtagtörötteket a Honvédkórház, miközben csúsznak a járdák

2019. december 07. - 06:29

 

A Honvéd kórház sürgősségije péntek óta nem fogad ilyen beteget – írja a propeller.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Varga György

A fővárosban megint akadozik a végtag törött sérültek ellátása, ugyanis a Honvéd kórház sürgősségije péntek óta nem fogad ilyen beteget.

A mentőknek így a másik három – a Dél-Pesti Centrum kórház Merényi telephelye, a Szent János és a Péterfy baleseti központja – között kell szétosztani a csúszós úton elesett sérülteket

– tudta meg a Népszava.

A lap beszámolt arról, hogy dél körül a Péterfy előtt 13 mentő várt arra, hogy a kórház átvegye tőlük a sérülteket. Márpedig a sok várakozásra ítélt mentő máshonnan hiányzik.

Kásler Miklós legutóbb épp csütörtökön, a Gyógyuló Egészségügy konferencián mondta, hogy a sürgősségi ellátással minden rendben. Mint fogalmazott:

senki nem hitte el, legalábbis a hozzáértőket leszámítva nagyon kevesen, hogy meg lehet szervezni a sürgősségi betegellátást

Július közepén, amikor az Állami Számvevőszék kritizálta a sürgősségi ellátást, akkor az Emmi azt közölte, hogy Káslernek hivatalba lépése utáni első intézkedése volt az egységes sürgősségi ellátórendszer kialakítása az országban. Azt is hozzátették, a 2019. január 1-én bevezetett szabályozás már orvosolta a hibákat.

propeller.hu


 

h i r d e t é s