h i r d e t é s

Nem sokára piacra kerül a hátizsákban is hordozható, napelemes energiaállomás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nem sokára piacra kerül a hátizsákban is hordozható, napelemes energiaállomás

2015. február 12. - 12:33
0 komment

 

A WakaWaka Base forradalmi megoldást jelent a hordozható akkumulátorok világában.

A szerkezet egy hátizsákban is könnyedén elhelyezhető, bárhová elvihető töltő, melynek segítségével, egyszerű USB csatlakozási lehetőségekkel szinte bármilyen kisebb elektromos eszközt feltölthetünk. A szerkezet napelemei olyan hatékonyságúak, hogy borús időben is feltöltik a WakaWaka Base tápegységét.

Ezzel a megoldással lényegében halhatatlanná lesz az infokommunikációs világban szocializálódott ember, akit most nevezzünk el például homo informaticusnak. Egy csúcskategóriás okos telefon akkumulátorát a napelemes szerkezet nagyjából ötször képes 100%-ra tölteni, miután önmagát már ellátta napenergiával. Tartozéka egyéb iránt két LED világítóeszköz is (ezekkel keresheti meg sötétben a homo informaticus véletlenül leejtett okos telefonját), melyek közül az egyik lényegében egy önállóan is használható zseblámpa, míg a másik egy az energiaállomáshoz állandóan kötődő, ellenben rendkívül erős fényforrás.

A szerkezet körülbelül 8 óra alatt képes teljesen feltölteni a nem tévedés: 10 000 mAh-s energiatárolóját. A napelemek a legújabb fejlesztéseket mutatják, érzékenységüket sosem látott mértékűre sikerült emelni, s a viccet félretéve, valóban egy megdöbbentően hasznos eszközt hoztak létre a cég mérnökei, bevetve a zöldenergia-felhasználás terén eddigi tudásunk legjavát.

Úgy tűnik, hogy 2015 tavaszára megkezdődhet a WakaWaka Base tömeggyártása is, ami teljesen átformálhatja akkumulátortöltőinkről és a napenergia-felhasználás lakossági módozatairól eddig alkotott képünket. Mindez azért bizonyulhat igaznak, mert a gyártó előzetes becslései alapján a szett nem kerül majd többe 170 amerikai dollárnál, ami még akkor sem jelenthet 50-60 ezer forintnál magasabb összeget, ha számolunk annak tényével, hogy nálunk némileg minden elektronikai berendezés drágább, mint nyugaton.
Úgy tűnik, hála a mérnököknek, végérvényesen integrálódni látszik a hétköznapi ember életébe is a napenergia.


 

h i r d e t é s