h i r d e t é s

Nem veszi fel Fót polgármestere a sokmilliós jutalmát, de nem Gulyás Gergely szavai miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Nem veszi fel Fót polgármestere a sokmilliós jutalmát, de nem Gulyás Gergely szavai miatt

2022. november 17. - 18:58

Vass György javadalmazásáról ma szavazott volna az önkormányzat képviselőtestülete, ám a polgármester azt kérte, vegyék le a napirendről az erről szóló előterjesztést. Most az ATV Híradójának azt mondta: igazat ad Gulyás Gergelynek, de elsősorban nem emiatt nem veszi fel jutalmát.

Orbán Viktor és Vass György - Forrás: ezalenyeg.hu

Ahogy beszámoltunk róla, nem tartja méltányosnak Gulyás Gergely a győri és a fóti fideszes polgármestereknek adott jutalmakat. Törvényesek, de nem helyesek ezek az előterjesztések - mondta szerdán a Kormányinfón az ATV kérdésére a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki elmondása szerint nem is érti, hogy ezek az előterjesztések hogy születhettek meg.

Most a fóti polgármester az ATV Híradójának úgy fogalmazott: aki azt mondja, hogy nincs szüksége a mai időben pénzre, az hazudik, de mint mondta, túlzott volt ez a jutalom. "Akkor, amikor a mi munkatársaimnak egy-egy havit adunk, akkor nekem nincs pofám 6 havit felvenni" - jegyezte meg.

Hozzátette ugyanakkor: jól megy a szekér Fóton, 1 milliárd forintot szereztek pályázatból, sportcsarnokra 800 milliót."Akkor amikor egy stabil gazdálkodása van egy önkormányzatnak, akkor én azt mondom, hogy jól mennek a dolgok. Tudja honnan jövök? Békés megyéből, ott az iparűzési adó bevétel 185 millió volt. Tudja Fóton ez mennyi? 2,2 milliárd. Ez annak köszönhető, hogy jó kapcsolatok épít az önkormányzat" - jelentette ki Vass György.A kérdésre, hogy a döntésében szerepet játszott -e Gulyás Gergely jutalommal kapcsolatos véleménye, azt válaszolta: igazat ad a miniszternek, egyezett a véleményük, de nem elsősorban emiatt döntött úgy, hogy nem veszi fel a jutalmat. "A saját lelkiismeretemre hagyatkoztam" - fogalmazott.A felvetésre, hogy nem ellentmondás -e az, hogy Gulyás Gergely nyilatkozata előtt még nem látott kivetnivalót abban, hogy jutalmat vesz fel úgy reagált: "Ön nem szokta felülvizsgálni a korábbi véleményét?" (atv.hu)