h i r d e t é s

Németh Szilárd debreceni "hadapródokat" készített fel a közös ellenségre

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Németh Szilárd debreceni "hadapródokat" készített fel a közös ellenségre

2020. szeptember 29. - 14:00

 

A fideszes honvédelmi államtitkár közölte, hogy a tervek szerint tíz éven belül tíznél is több katonaképzőt nyitnak az országban.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára - Fotó: MTI/Balázs Attila

Megtekintette a hallgatók testhőmérséklet-mérését csütörtökön a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára, és kíséretében Ruszin Romulusz humánpolitikáért felelős helyettes államtitkár.

"Egy ilyen intézményben, ahol leendő honvédeket nevelnek, ahol hadapródok sorakoznak fel példás rendben, itt egy közös ellenség, a koronavírus ellen is hatékonyabban, gyorsabban és sokkal szakszerűbben lehet védekezni" – hangsúlyozta Németh Szilárd.

A fideszes politikus megjegyezte: ahogy a koronavírus-járvány első szakaszában rendkívül fontos szerep hárult a Magyar Honvédségre, a második szakaszban is megkerülhetetlen a szerepe a védekezésben.

A távirati iroda tudósítása szerint a beszéd „az iskola épülete előtt katonás rendben, egymástól másfél méter távolságban felsorakozott, szájmaszkot viselő 202 hallgató” előtt hangzott el.

A megtekintést követően Németh Szilárd példamutatónak nevezte, hogy 202 hallgató, rendkívül szervezetten, az iskola négy bejáratán át három és fél perc alatt bejutott az épületbe.

A kormánypárti vezető büszkén sorolta: a védekezés első szakaszának leküzdésében ott voltak a katonák az idősotthonok fertőtlenítésénél, a határvédelemben, a járőrözésben, kiemelte a kórházparancsnoki rendszert és a létfontosságú vállalatok élén végzett munkát.

Németh Szilárd a járvány első hullámában gócpontnak számító Pesti úti idősotthon júliusi katonai fertőtlenítését használta arra, hogy a főváros ellenzéki vezetését ócsárolja. Karácsony Gergely főpolgármester azonban erre reagálva közölte: a fertőtlenítésről a városvezetés már hónapokkal azelőtt döntött.

Németh Szilárd most sem hagyta ki a pártpolitikát, és tíz évvel a legutolsó kormányváltás után „felidézte”, hogy korábban csaknem húsz katonai kollégiuma volt az országnak, az utolsót 2007-ben zárták be.

"A szocialista-liberális kormányok, a Gyurcsány-Vadai érában mindet megszüntették" – tette hozzá.

Az államtitkár a „hadapródok” előtt közölte: azt tervezik, hogy Hódmezővásárhelyen, Gyulán, Budapesten, Székesfehérváron és más katonahagyományokkal rendelkező városokban, ahol volt honvédkollégium és -középiskola, újra megnyitják azokat. A következő tíz évben, 2030-ig több mint tíz ilyen iskolát szeretnének látni. (MTI) / nepszava.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s