h i r d e t é s

Németországban is hódit a magyar startup, a BeeRides

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Németországban is hódit a magyar startup, a BeeRides

2018. szeptember 24. - 14:20

 

Kis túlzással azt állíthatjuk, hogy repülővel utazni manapság ugyanolyan, mint bármilyen más közlekedési eszközzel. A mögöttünk hagyott évtizedekben nem véletlenül merült fel az utazókban az alábbi kérdés: tömegközlekedéssel, esetleg taxival utazzunk a reptérre? Netán távollétünk alatt kifizessük a parkoló autónk után a magas parkolási díjat? Ezekre a kérdésekre a közelmúltban egy magyar startup, a BeeRides Kft. nemcsak belföldön adott sikeres választ. Már Németországban is terjeszkedik!

Közösségi megosztás, mint „korszellem”

A gépjárművek közösségi megosztásának gondolata és gyakorlata egyáltalán nem újkeletű dolog. Emlékezzünk csak vissza, hányan és hányan kértük el a 80-as 90-es években a szomszéd, egy családtag vagy éppen egy jó barát kocsiját. A közösségi autómegosztás sem jelent mást, mint a szóban forgó eszköz, mint erőforrás hatékonyabb kihasználásának lehetővé tételét. Más területeken évek óta hódít ez a szemlélet és itt elég a sokak számára ismert Airbnb szolgáltatásra gondolni, ahol az otthonainkat oszthatjuk meg ellenszolgáltatás fejében másokkal. A külföldi utazások idején tehát folyamatosan visszatérő problémaként volt jelen a reptéri díjmentes parkolás. Nem csupán arról van szó, hogy bizonyos időszakokban a férőhelyek számával is problémák voltak, jogosan vetődött a sokszor hetekig ott vesztegelő autók kihasználatlanságának dilemmája is. A parkolóhely díjával felmerülő plusz költségek mindenkinek megterheli a pénztárcáját, legyen szó egy csupán néhány napos üzleti útról vagy egy hosszú hétvégéről. A BeeRides startup segítségével immár Dortmundban és Düsseldorfban is megspórolhatjuk a parkolási költségeinket és még akár pénzt is kereshetünk „parlagon heverő” gépjárművünkkel.

Autóbérlés fél áron már Németországban is!

Kétségtelenül világméretű probléma, hogy a személygépkocsik jelentős hányada az év egy részében kihasználatlanul áll. A problémára hosszú évek óta keresték sokan a gazdaságos és környezetbarát megoldást, s úgy az áttörést széles körben a magyar alapítású startup, a közép-európai régió első reptéri közösségi autómegosztója, a BeeRides számára sikerült elérni. Hazai és részben immár németországi vonatkozásban is a BeeRides tehát megreformálta a reptéri parkolást és az autóbérlést. Gondoljuk csak meg, hogy önmagában Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren legalább 6-7 ezer autó áll üresen, kihasználatlanul a gazdájára várva. Ezzel a módszerrel a parkolás a reptéren díjmentessé válik, pontosabban az autó kitermeli a költségeket. A budapesti reptéri közösségi autóbérlésnek köszönhetően a döntően reptéri, kihasználatlan autók, a nap 24 órájában várják a kedvezményes áron autót bérelni kívánókat. A szolgáltatás segítségével nem csak pénzt, de időt is megtakarítunk. Az autótulajdonosok számára a magyar kezdeményezés először csupán a hazai reptéri területek közvetlen közelében garantált a kényelmes és egyszerű autóhasználat mellett nagyszerű pénzkereseti lehetőséget. A külföldi tőkebevonással terjeszkedő szolgáltatás – amellyel az általánoshoz képest akár 70%-kal olcsóbban lehet autót bérelni – már Németországba is betört.

Továbbra is Budapest a központ

A hírek szerint – a már most sikerrel kecsegtető németországi befektetés, a dortmundi bázis valmint a düsserdorfi terjeszkedés ellenére – magyar startup csapat továbbra is Budapestről irányítja az egyre terjeszkedő szolgáltatást. Legfrisebb statisztikai becsléseik alapján eddig, a szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek összesen közel kétszáz millió forintot spóroltak meg azzal, hogy a Bee Ridest választották.


 

h i r d e t é s