h i r d e t é s

Népszerű iskolaigazgató lesz az ellenzék miskolci polgármesterjelöltje

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Népszerű iskolaigazgató lesz az ellenzék miskolci polgármesterjelöltje

2019. július 01. - 13:53

 

Veres Pál már többször fennakadt a hatalom torkán.

Forrás: Veres Pál / Facebook

Köztiszteletben álló, kemény ellenfelet kap az őszi önkormányzati választásokra a jelenlegi fideszes városvezetés Miskolcon: Veres Pál a Földes Ferenc Gimnázium igazgatója ma egy Facebook-videóban jelentette be, hogy elfogadta a Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület (röviden: Függetlenek SZIVE) felkérését, és megméretteti magát polgármesterjelöltként.

Akár a jelenlegi fideszes polgármester, Kriza Ákos, akár más indul a kormánypárt színeiben a posztért, kihívójuk reputációját ismerve, egyáltalán nem lesz egyszerű dolguk. Veres Pálba már többször beletört a bicskájuk. Elsőként hat évvel ezelőtt, amikor 2013-ban – miként az azóta megszüntetett Népszabadság megírta - példátlan döntést hozott a fideszes többségű miskolci önkormányzat, amikor a város patinás intézménye, a Földes Ferenc Gimnázium igazgatói pályázata ügyében nem a tantestület és a szülői munkaközösség által elsöprő többséggel támogatott igazgatót – jelesül Veres Pált –, hanem az evangélikus gimnázium igazgatóhelyettesét támogatták. Ez hatalmas felháborodást váltott ki a borsodi megyeszékhelyen, tüntetést is szerveztek az igazgató melletti kiállásként, akit végül az EMMI kinevezett az intézmény élére.

Nem sikerült a fideszes városvezetés azon kezdeményezése sem, hogy a „kommunista” Földes Ferenc helyett Széchenyi Istvánéra változtassák az iskola nevét. Az MTA állásfoglalása szerint „mivel Földes már 1943 elején meghalt, a második világháborút követően hazánkban kiépülő kommunista diktatúra kiépítőjeként vagy fenntartójaként természetesen nem jöhet szóba” - írták, s mindez találkozott a szülők és tanárok véleményével is. A hatalom azonban „megorrolt”, amiért nem sikerült keresztülverni az akaratát – részben ennek tudják be a miskolciak, hogy az igazgatói pályázatot majd egy évig húzták, méltatlan helyzetbe kényszerítve az intézmény vezetését. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s