h i r d e t é s

Cégednek adótartozása van? Ezzel a 3 lépéssel közelebb kerülhetsz a megoldáshoz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Cégednek adótartozása van? Ezzel a 3 lépéssel közelebb kerülhetsz a megoldáshoz

2022. március 09. - 06:09

Adót fizetni közös ügy és közös érdek – azonban a vállaltok működése során sajnos előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor a befizetések teljesítése kisebb-nagyobb nehézségekbe ütközik. Ha a NAV már kopogtat a levelesládában, te pedig félted vállalatod likviditását, anyagi biztonságát és jó hírnevét, mielőbb megoldást kell találnod arra, hogy így vagy úgy rendezd a tartozásod. Aki tisztában van a lehetőségeivel, az az élet minden területén előnnyel indul: hogy az adósságok rendezése se legyen kivétel, olvasd el tanácsainkat.

1: Kérd adószakértő ügyvéd segítségét!

Ha igénybe vennéd a NAV méltányossági eljárását, semmiképp ne egyedül vágj bele a folyamatba! A legjobb, ha felkeresel egy olyan ügyvédet, aki adótanácsadóként is rendelkezésedre áll. Az eljárásnak ugyanis számos olyan, apró buktatója lehet, amelybe magadtól a könnyen belefuthatsz, egy tapasztalt jogi szakember pedig azonnal kiszűri és megelőzi. Egy adóügyekben járatos ügyvéd segít közelebb vinni a célodhoz: segítségével könnyebben elérheted, hogy a NAV méltányossági eljárásának keretében fizetési halasztást kapj, lehetőséget adjanak a részletfizetésre, vagy akár a teljes adósságodat elengedjék.

2: Légy pontosan képben a helyzeteddel!

Ahogy tehát említettük, egy felkészült ügyvéd pontosan átlátja majd céged lehetőségeit és egyéni rizikófaktorait – azonban az is fontos, hogy te magad is képben légy ezekkel. Ha valamilyen fizetési kedvezményben részesültél, az is fontos, hogy meg is tudd tartani azt: ehhez pedig pénzügyeid átfogó ismerete és pontos befizetés szükséges.

3: Legyen az optimalizálás a hosszú távú célod!

Ha már látod a fényt az alagút végén, és megbizonyosodtál arról, hogy a szakember segítsége és a kedvezmények hatására képes vagy kikeveredni a helyzetből, a következő célod ne legyen más, mint hogy minél kisebb eséllyel keveredj a jövőben hasonló helyzetbe. Ehhez a legmegfelelőbb módszer az adóoptimalizálás, amelyhez szintén fontos tapasztalt adótanácsadó ügyvéd segítségét kérni. A folyamat során csökkentheted céged az adófizetésének mértékét, kedvezményeket érvényesíthetsz, és ésszerűsítheted a költségvetést – mindezt a jogszabályok maximális betartása mellett.