h i r d e t é s

Novák Katalin szerint a XXI. század a nők évszázada, mert tanulhatnak és szavazhatnak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Novák Katalin szerint a XXI. század a nők évszázada, mert tanulhatnak és szavazhatnak

2018. május 15. - 18:02

 

Köszönjük. - írja a 168ora.hu.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára beszédet mond a TechCsajok című rendezvénysorozat budapesti állomásán az Elmű Nyrt. fővárosi sportcsarnokában 2018. május 15-én. A rendezvényt a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szervezte 14-18 éves lányoknak, hogy felkeltse az érdeklődésüket a műszaki és természettudományos területek iránt. Forrás: MTI Fotó: Kovács Attila

El kell érni, hogy a nők is bátran válasszák a műszaki pályát és női létük ne legyen ennek akadálya

- mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára kedden a TechCsajok című rendezvénysorozat budapesti állomásán.

Novák Katalin a középiskolás lányoknak szervezett eseményen arról beszélt, hogy

a 21. század a nők évszázada, hiszen ma már természetes, hogy a nők is tanulhatnak, szavazhatnak, és orvos, tanár, sportoló, de akár fizikus vagy matematikus is lehet belőlük.

Kiemelte, nem az a cél, hogy a matematikusok vagy fizikusok többsége nő legyen, hanem az, hogy ne legyen akadálya a női lét az elképzelések megvalósításának. Biztatta a jelenlévőket, hogy higgyenek és bízzanak magukban, és merjék megvalósítani az álmukat.

Az úton valószínűleg sok előítélettel, sztereotípiával találkoznak majd, lehet, hogy többet kell küzdeniük, mint a férfi kollégáknak, de az úttörés izgalmas feladat, közben pedig arra kell gondolni, hogy nekik köszönhetően a következő generációknak már könnyebb lesz.

Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége videóüzenetben azt ajánlotta a fiataloknak, hogy ne féljenek a technikától,

tanulják meg használni, mert a technika nemcsak az élet része, hanem segítője is.

A TechCsajok rendezvényt a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szervezte 14-18 éves lányoknak, hogy felkeltse az érdeklődésüket a műszaki és természettudományos területek iránt. Az eseményeken sikeres nők számolnak be a területekben rejlő lehetőségekről és saját karrierjükről. A sorozat állomásain - Budapest mellett Békéscsabán, Debrecenben és Pécsett - az érdeklődők megismerkedhetnek a környékbeli egyetemekkel, főiskolákkal és vállalatokkal, amelyek különböző technikai, illetve tudományos eszközökkel mutatják be a műszaki foglalkozások izgalmas oldalát.

168ora.hu


 

h i r d e t é s