h i r d e t é s

Nyakunkon a hűvösebb idő, de a napsütést ma nem várjuk hiába

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nyakunkon a hűvösebb idő, de a napsütést ma nem várjuk hiába

2019. szeptember 04. - 06:11

 

Szerdán délelőtt többnyire derült lesz az ég, csapadék nem várható. - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Varga György

Délután sok napsütésre készülhetünk, csak kevés felhő jelenik meg az égen. Csapadék nem lesz. Mérsékelt lesz az északi szél. 20, 26 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szerdán frontmentes, kellemes időre számíthatunk. A hűvös reggel azonban okozhat panaszokat, hosszú idő óta ismét nagy a megfázásveszély. Napközben vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. - írja a meteoklinika.hu.

Szerdán nem érvényesül fronthatás, a mérsékelt meleg és a nyugodt idő miatt végre pihenhet a szervezetünk. A hajnal azonban kifejezetten hűvös lesz, a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők panaszai fokozódhatnak. Napközben nagy lesz a hőingás, főleg délelőtt jelentkezhet az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás, illetve keringési panaszok. Ezek délutánra várhatóan mérséklődnek, de a következő napon ismét előjöhetnek. Meteogyógyászunk tanácsaival ezt könnyen átvészelheti. 

Ajánlott minél több időt a friss, szabad levegőn tölteni, a napsütés mellett végre kellemesebb hőmérsékletekre is számíthatunk. A hőség után azonban drasztikus a változás, szükség van az immunerősítésre. Fogyasszon sok friss gyümölcsöt és zöldséget, például körtét, szőlőt. A folyadékbevitelre is figyeljen, a frissebb időben sokan hajlamosak kevesebbet inni.

A front átmenetileg megtisztította a levegőt a parlagfű pollenjétől, de a napos, meleg délutánon ismét rohamosan növekszik a koncentrációja. Az UV-sugárzás a napos órákban is mérsékelt marad.

A közlekedés során a napsütés zavaró lehet, készítsen napszemüveget az autóba. Kissé megnyúlik a reakcióidő, közlekedjen figyelmesebben!

Vezető tünetek a mai napon: ízületi panaszok, vérnyomás-ingadozás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s