h i r d e t é s

Nyári egyetem japán hallgatóknak a PTE-n

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nyári egyetem japán hallgatóknak a PTE-n

2018. szeptember 19. - 13:52

 

A Pécsi Tudományegyetem Külügyi Igazgatósága által bevezetett Nyári Trimeszter idei utolsó programjaként speciális nyári egyetemet rendeznek 2018. szeptember 19 – 27. között a pécsi egyetemen.

Illusztráció: aok.pte.hu

A tavalyi sikeres nyári kurzus eredményeként immár második alkalommal valósul meg a japán Josai International University hallgatói számára egy olyan egyedi képzési program, melynek során a japán hallgatók magyar népzenét, néptáncot valamint angol nyelvet tanulnak. 

Az akadémiai programokat a Művészeti Kar biztosítja, míg a szabadidős programokat, valamint a nyári egyetem teljes körű szervezését a Külügyi Igazgatóság végzi. Az angol nyelvű képzést az Idegennyelvi Lektorátus adja.

A nyári egyetem nyitó rendezvényét 2018. szeptember 20-án 9.00 órakor tartják a Művészeti Karon. A programot Dr. Tarrósy István külügyi igazgató nyitja meg.

A 17 japán hallgató és 2 oktató az akadémiai programok mellett részt vesznek a Bordalfesztiválon, a Pécsi Napok rendezvénysorozaton, szakmai látogatást tesznek Budapesten, valamint a Zengő Együttes szervez számukra magyar táncházat szeptember 24-én. 

A program kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy a Pécsi Tudományegyetem és a Josai International University között fennálló partnerséget elmélyítse és új tartalommal töltse meg. A tavalyi év során kiderült, hogy a japán hallgatók nagyon nyitottak és érdeklődőek a magyar kultúra, ezen belül is a magyar néptánc és népzene iránt. A program sikerét bizonyítja, hogy idén nagyobb számú hallgatói csoport érkezik a PTE-re, valamint hogy ugyanazt a képzési programot kérte a japán fél a hallgatói számára.

 


 

h i r d e t é s