fbpx Nyilvánosságra hozták a szombathelyi kórház intenzív osztályának leterheltségéről | CIVILHETES

h i r d e t é s

Nyilvánosságra hozták a szombathelyi kórház intenzív osztályának leterheltségéről

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nyilvánosságra hozták a szombathelyi kórház intenzív osztályának leterheltségéről

2021. november 25. - 15:15

 

A szombathelyi kórház intenzív osztályán fekvő betegek háromnegyede oltatlan, az oltott betegek pedig régen kapták meg az oltásukat 

Forrás: Markusovszky kórhàzban szülök/szültem/Facebook

Nemény András polgármester a szombathelyi közgyűlésen beszélt a helyi kórház leterheltségéről.

A szombathelyi kórházban 50 százalékban van leterhelve az intenzív osztály, ami azt jelenti, hogy 17-18 ember van lélegeztetőgépen, egyébként a kórházban stabil a helyzet – mondta Nemény András polgármester a szombathelyi közgyűlés mai ülésének elején a nyugat.hu beszámolója szerint.

Az ellenzéki városvezető közlése szerint az intenzíven fekvő betegek háromnegyede oltatlan, az oltott betegek mindannyian régen kapták meg az oltásukat, és többségben vannak köztük a kínai Sinopharm vakcinával oltottak. Nehezményezte azt is, hogy a kormányhivataltól hiába kér pontos adatokat, a járványhelyzetre hivatkozva azt válaszolták, hogy 45 napon belül válaszolnak a kérdésekre. Sajnálatát fejezte ki amiatt is, hogy a kormány nem ad ki adatokat, holott azok segíthetnék az eredményes védekezést. 

Kitért arra is, hogy a polgármesteri hivatalban nem tették kötelezővé a dolgozóknak a vakcina felvételét, mivel 1500 ember dolgozik a város hivatalaiban és intézményeiben, az ő átoltottságuk magas, 80 százalék feletti. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s