fbpx Nyolc évet kapott a debreceni kosaras palántákat megöléssel fenyegető férfi | CIVILHETES

h i r d e t é s

Nyolc évet kapott a debreceni kosaras palántákat megöléssel fenyegető férfi

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nyolc évet kapott a debreceni kosaras palántákat megöléssel fenyegető férfi

2021. április 20. - 14:57

 

Tízezer forintos edzőcipőt rabolt a 26 éves elkövető, aki igencsak sokallta a büntetést. 

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Már az előkészületi ülésen ítéletet hozott a Debreceni Járásbíróság annak a 26 éves férfinak az ügyében, aki kirabolt két utánpótlás korú kosaras fiút Debrecenben.

Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a bíróság nyolc év fegyházra ítélte a bűnösségét beismerő férfit, akit már két alkalommal is elítéltek korábban rablás miatt.

Az elkövető tavaly szeptember 15-én este fél nyolc körül Debrecenben, a Piac utca és Szent Anna utca kereszteződésében szólította meg a kosárlabdaedzésről hazafelé tartó két kiskorú fiút, akiktől pénzt kért. A gyerekek mondták, hogy nincs náluk pénz, de a férfi ezt nem hitte el, rájuk szólt, hogy ne hazudjanak, majd egyiküket felszólította, hogy mutassa meg a táskáját.

A kisfiú félelmében kinyitotta a táskát, amelyben a férfi meglátott egy pár tízezer forint értékű edzőcipőt. A férfi felszólította a fiút, hogy azt adja oda neki, azonban a gyerek erre nem volt hajlandó. Ekkor a férfi elővette egy bicskát és azzal fenyegette, hogy leszúrja őket, ha nem kapja meg a cipőt. A fenyegetés hatására a kisfiú félelmében átadta az edzőcipőjét a férfinek, aki azt elvette, majd biciklivel elhajtott.

A férfi mindent beismert, és végig azt hajtogatta, hogy rengeteg az a nyolc év, amit az ügyészség kért rá, és kapott. Az ítélet nem jogerős, mert az elkövető és védője enyhítésért fellebbezett. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s