h i r d e t é s

Nyomoz a rendőrség a Duna-Dráva Nemzeti Parkban megmérgezett állatok miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nyomoz a rendőrség a Duna-Dráva Nemzeti Parkban megmérgezett állatok miatt

2019. április 30. - 13:27

 

​A rendőrség eljárást indított a Duna-Dráva Nemzeti Parkban elpusztult állatok ügyében.

Illusztráció: pixabay.com

Hétfőn a hvg.hu írt a nemzeti park honlapjára hivatkozva arról, hogy több mérgezett állatot is találtak a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei a múlt héten. A cikk szerint mindegyik állaton látható volt a mérgezés tünete, a madaraknál a görcsbe rándult ujjak, a rókáknál az összehúzott testtartás.

Az állatok pusztulásának okáról csak az állatorvosi szakvélemény után lehet egyértelműen biztosat állítani, addig is a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság megtette a bejelentést az illetékes rendőrkapitányság felé.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI megkeresésére azt közölte: a Duna-Dráva Nemzeti Park képviselője tett feljelentést múlt kedden ismeretlen tettes ellen lakossági jelzés alapján, mert egy réti sas tetemét találták Bölcske külterületén. Az eset kapcsán a Paksi Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást természetkárosítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A helyszíni szemle során a rendőrök egy réti sas, egy réti héja, egy róka és több szarka tetemét is megtalálták a területen

- írta a rendőrség.

(MTI)


 

h i r d e t é s