h i r d e t é s

Nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki megtalálja Debrecen 600 milliárdos fejlesztési tervét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki megtalálja Debrecen 600 milliárdos fejlesztési tervét

2020. június 13. - 06:45

 

A különös felhívást egy helyi lap tette közé, miután nem sikerült rábukkanniuk a városfejlesztési stratégiára, amelyet már jóváhagytak, és ódákat zengenek róla.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Papp László polgármester a Debrecen 2030 program bejelentésén június 9-én. - Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Papp László fideszes polgármester állítja: a Debrecen 2030 program olyan életminőséget hoz majd a lakosoknak, amelyhez hasonló nem lesz a régióban. A program a város 2030-ig tervezett fejlesztési koncepcióját takarja, 600 milliárd forintos összköltségvetéssel. A Magyar Közlönyben meg is jelent ezzel kapcsolatban egy kormányhatározat. Annak viszont, hogy pontosan mire adják ki ezt a rengeteg pénzt, egyelőre nyilvánosan semmi nyoma.

Debreciner szerkesztősége jutalmat ajánlott a nyomravezetőknek. 

A furcsa felhívás hátterében az áll, hogy a szerkesztőség nem találja sehol a hivatalos programot. Nincs a város hivatalos honlapján, a közgyűlési előterjesztések között. Nincs Debrecen város- és gazdaságfejlesztési programja a Debrecen 2030-ról szóló önkormányzati oldalon, sem az ennek szánt közösségi oldalon.

Márpedig lennie kell, hiszen a minap Palkovics László miniszter jelentette be, hogy – elsőként a nagyvárosok közül – Debrecen 2030-ig tervezett fejlesztési koncepcióját hagyta jóvá a kormány. Az állami hírügynökségnek azt is közölte: a Debrecen 2030 program összköltségvetése 600 milliárd forint. Másnap a  Magyar Közlönyben meg is jelent a kormányhatározat Debrecen 2030-ig szóló fejlesztési koncepciójának 2020-2023. évi támogatásáról. A kormánytól több mint 48 milliárd forint állami támogatás érkezik 2024 végéig.

Mivel a kormánypárti politikusok kész programról beszéltek, a kormány pedig már az első időszak finanszírozásáról is döntött, így a szerkesztőség szerint a Debrecen 2030 biztos létezik, fejezetekkel, fejlesztési célokkal, beruházásokkal, melléjük kalkulált összegekkel, csak továbbra sem lehet tudni, pontosan hol van, pontosan mi szerepel a város fejlődését tíz évre meghatázó programban. (24.hu)


 

h i r d e t é s