h i r d e t é s


Nyugaton is megszűnik a havazás, hószállingózás

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Nyugaton is megszűnik a havazás, hószállingózás

2018. január 14. - 06:28

 

Vasárnap északkelet felől csökken a felhőzet, főleg nyugaton eleinte az erősen felhős égből még helyenként kisebb havazás, hószállingózás lehet. - írja az Időjárás.hu.

Országút a Bükkben

Az élénk szélben már téli hőmérsékletek várhatóak. Hétfőn marad a téli időjárás, de sokat fog sütni a nap!

Délelőtt északkelet felől csökken a felhőzet, főleg nyugaton eleinte az erősen felhős égből még helyenként kisebb havazás, hószállingózás lehet.

Délután tovább csökken a felhőzet és kisüt a nap, csapadék már nem várható. Élénk lesz a keleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, 4 fok között alakul.

Hétfőn délelőtt a napsütést csak délnyugaton zavarja felhősödés, csapadék nem várható. Délután száraz, többnyire napos, friss időre számíthatunk. A délkeleti szél élénk lesz. -1, 3 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Vasárnap egész nap, és még hétfőn sem érvényesül markáns fronthatás hazánk térségében, de nem lesz egyértelműen pihentető az idő. - írja a meteoklinika.hu.

Napközben megélénkül, helyenként megerősödik a szél és az arra érzékenyek feszültebbnek, stresszesebbnek, ingerültebbnek érezhetik magukat. Fogyasszon sok folyadékot, és próbálja meg kerülni a mindennapi stresszt. Este levendulás fürdő segítheti ellazulni, könnyebben álomba merülni.

A hideg reggelen a kopásos ízületi bántalmak felerősödhetnek, napközben főleg a délen élőknél mérséklődnek a panaszok. Már reggel nehéz lehet az ébredés, ekkor egy pár perces könnyed, tehermentes tornával mérsékelheti a tüneteket. Napközben ügyeljen arra, hogy melegen tartsa a végtagokat, vastag zoknival, kesztyűvel óvja az érzékeny testrészeket.

Pár órás napsütésben bízhatunk, mely kifejezetten jótékonyan hat a közérzetünkre, hangulatunkra. A tél közepén immunrendszerünk kimerült, a vitaminraktárak kiürültek, ezért gyakran tapasztalhatunk ok nélküli fáradtságot, kedvetlenséget. A napos tájakon és időszakokban ezért különösen ajánlott a természetes fényben tölteni az időt, a napfény hatására a bőrben D-vitamin is képződik, javul a hangulat, a közérzet, ezzel együtt pedig a szellemi teljesítőképesség is. Akár már 20-30 percnyi, a szabad levegőn tett séta is egész napra frissebbé, szellemileg fittebbé teheti. A nap melegítő hatása azonban csalóka, az öltözködés során vegye ezt figyelembe, ugyanis könnyen megfázhat, öltözzön melegen és rétegesen!

A légszennyezettség közepes szinten marad. Az élénk szélben tovább koncentráció növekedés nem várható.

Az utakon a helyenként erős oldalszél miatt csökken a gépjármű menetstabilitása, mérsékelje a sebességét! Az alacsonyan járó nap erőteljesen a szemünkbe tűzhet, legyen kéznél a napszemüveg!

 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.h i r d e t é s

betöltés..

;